QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Základní škola na Roudné má zbrusu nové podkroví za skoro 10 milionů - FOTKY

12.12.2018 12:56

Nové specializované učebny, kabinet a další prostory. Základní škola na Roudné v Plzni se dočkala nutného rozšíření kapacity. Půdní vestavba vyšla na zhruba 10 milionů.

Audiovizualni_ucebna

Základní škola v Malické ulici na Roudné v Plzni má nové prostory za skoro 10 milionů. Vznikly v rámci přestavby půdní vestavby. Díky opravě, která zabrala jen půl roku, vznikly v prostoru nové specializované učebny, kabinet a sociální zázemí. Důvodem byla nedostačující kapacita školy.

"Počet žáků v plzeňských školách neustále roste. Šestadvacet našich základních škol navštěvuje více než 14 tisíc žáků. Půdní vestavba na 17. základní škole byla nezbytná z důvodu nedostačující kapacity školy, kdy odborné učebny byly využívány jako kmenové třídy, což nebylo vhodné pro zajištění komfortní výuky. Nové učebny nabídnou příjemnější prostředí pro výuku specializovaných předmětů nejen žákům, ale i učitelům školy,“ uvedl primátor města Martin Baxa.

Stavba byla velmi rychlá. "Výstavba podkrovních prostorů na naší škole probíhala od března do října letošního roku. V rámci rekonstrukce severního křídla došlo k úpravě krovu nad novým ocelovým schodištěm z druhého nadzemního patra do půdního prostoru, dále byla vybudována nová ocelová konstrukce podlahy nad stávající podlahou půdy. Vznikly zde tři nové učebny s vybavením pro přírodovědnou a audiovizuální výuku a učebna informatiky. V půdní vestavbě nechybí ani sociální zázemí a kabinet,“ popsal rekonstrukci ředitel 17. základní školy Bohdan Franc.

"17. základní škola se svojí již více než stoletou historií je plně organizovanou školou s výukou od první do deváté třídy. Je spádovou školou pro školský obvod Plzeň 1. V aktuálním školním roce 2018/2019 zde studuje 354 žáků. Při 17. základní škole funguje též mateřská škola, která vznikla v roce 2001 sloučením 1. a 15. mateřské školy, jež společně od roku 2005 vystupují pod souhrnným označením 17. základní škola a mateřská škola Plzeň,“ přiblížila danou školu radní pro oblast školství Lucie Kantorová.

FOTO: Magistrát města Plzně

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24