QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zámeckou zahradu v Nebílovech čeká obnova. Na své místo se vrátí fontána i altán

05.04.2019 19:43

Nebílovy letos budou žít hudbou, chystá se celá řada koncertů. Návštěvníci zámku se  navíc mohou těšit na novou kavárnu.

Zámek Nebílovi, foto ÚMO Plzeň 3

Proměna čeká v nejbližších třech letech zahradu zámku Nebílovy na jižním Plzeňsku. Práce odstartují v tomto roce.

"Barokní zámeckou zahradu čeká zahájení zhruba tříleté obnovy, která navrátí fontánu a altán. Součástí obnovy bude i kompletní rekonstrukce ohradní zdi a její štukové a barevné výzdoby. Během sezóny otevře správa zámku v rámci stávající galerie malou kavárnu, která bude sloužit jako prostor pro pořádání komorních kulturních akcí,“ uvádí mluvčí Národního památkového ústavu Markéta Slabová.

I přes pokračující obnovu areálu, se mohou návštěvníci těšit na celou řadu akcí. Zámek bude i v letošním roce žít hudbou.

“Na květen je přichystán koncert Sedláčkova kvarteta k výročí úmrtí Josepha Haydna a na červen koncert předních evropských interpretů - hobojisty Viléma Veverky a harfistky Kateřiny Englichové. Během prázdnin proběhne třetí ročník hudebního festivalu Anima Music a v srpnu bude zámecké nádvoří patřit tradičnímu festivalu divadelních komedií open air Nebílovské léto,“ sděluje Markéta Slabová.  

V Nebílovech bude rušno i v září, kdy na zámku proběhne Velkopavlovické vinobraní s cimbálovkou a mužáckým sborem.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24