QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zámek Kozel u Plzně zachvátil požár! Hasiči byli v pohotovosti - FOTKY

12.12.2018 8:53

Hasičské manévry zažila jedna z nejnavštěvovanějších památek v rámci celého Plzeňského kraje. Hasiči zasahovali na zámku Kozel u Plzně kvůli požáru...

8
814567910113

Hned dvě jednotky hasičů vyjížděly k nahlášenému požáru na zámku Kozel u Plzně. Krom samotného požáru museli hasiči také vyhledávat v areálu zámku pohřešované osoby. Naštěstí se jednalo o jedno z řady cvičení.

"K požáru v jízdárně státního zámku Kozel vyjely v úterý jednotky ze stanice Slovany a JSDH Šťáhlavy. Nejednalo se naštěstí o skutečný požár, ale o taktické cvičení. Hasiči si procvičili taktiku zásahu na požár v neznámém prostoru, vyhledávání a záchranu pohřešovaných osob a dálkovou dopravu vody hadicovým vedením se sáním z volného vodního zdroje," říká mluvčí hasičů Petr Poncar.

Zámek Kozel je jednou z nejnavštěvovanějších památek v celém regionu. Podobná cvičení jsou proto poměrně častá. "Ve spolupráci se správou zámku pořádá HZS Plzeňského kraje podobná cvičení pravidelně. Jejich cílem je zajistit připravenost jednotek požární ochrany na zásahy v objektech kulturního a architektonického dědictví v našem kraji," dodává mluvčí krajských hasičů.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24