QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zámek Manětín ožije barokem! Kejklíři, pradleny, zahradnice...

12.08.2021 15:04

V Manětíně se bude konat v sobotu 14. srpna Barokní den pro rodiny s dětmi na zámku. Na zámku můžete prožít barokní den v zámecké zahradě, nakouknout do zrekonstruované oranžérie.

Manětín05 - AFORTI IT

Akce se uskuteční v rámci Letního barokního festivalu. Ten probíhá po celém Plzeňském kraji ještě během září. Tento víkend je připravena akce nejen v Manětíně, ale i na Domažlicku ve Všekarech.

O víkendu 13 – 15. srpna můžete zavítat do okresu Domažlice, kde na Vás čeká barokní víkend v areálu kostela ve Všekarech. Milovníci divadla zde ocení představení souboru Geisslers Hofcomoedianten Orbis Pictus nebo pohádku pro děti Divadla 100 opic. Pořádající spolek Johan si připravil tvůrčí dílnu pro děti, opět na divadelní téma.

zapadoceske baroko_loga

V Manětíně ožije v sobotu 14. srpna zámecká zahrada a navštívit můžete i nově otevřenou oranžérii. Program bude začínat ve 14 hodin.

Pro děti pořadatelé přichystali rodinnou hru pro princezny a rytíře, na zámku můžete vidět kejklíře, zahradnici, astrologa, pradleny, číšníky, zbrojaře apod. V rámci programu proběhnou volné prohlídky zámecké oranžérie s výstavou, šermířské vystoupení, divadlo pro děti. V parku budou kupecké krámky a netradiční občerstvení, ukázky řemesel - kovářství, tesařství, výroba keramiky, ruční stříhání ovcí, drátenictví, výrobky z vlny a další. Vstupné činí 130 Kč.

Informace o celém programu Letního barokního festivalu včetně aktuálních změn naleznete na www.zapadoceskebaroko.cz.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24