QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zámek v Horšovském Týně otevře své zahrady! Chystají se komentované prohlídky

09.07.2019 11:03

Zámek v Horšovském Týně si pro letošní hlavní sezónu připravil novinku. Zájemci se mohou vydat nově do zámeckých zahrad i s průvodcem! Čtěte podrobnosti!

pohled-z-parku

Hlavní turistická sezóna je v plném proudu také na hradě a zámku v Horšovském Týně. V letošním roce navíc nabízí novinku. Tou budou komentované prohlídky zámeckého parku. Začínají už tento týden.

"Ve vybraných termínech máte možnost projít zámecký park s naším vedoucím zahradníkem, technologem Ing. Richardem Kolkem. Seznámíte se nejenom s historií parku, ale i s historií zdejších staveb, s vybranými druhy rostlin a zvěře, která zde žije,“ upřesňuje kastelán Jan Rosendorfský. Prohlídky budou probíhat v termínech 13. a 14. července a 17. a 18. srpna. Začínají vždy v 10:00 a 14:30.

Na druhou polovinu prázdnin je pak připravený speciální program pro nejmenší. Od 9. do 11. srpna ožije nádvoří horšovskotýnského zámku představeními pro nejmenší návštěvníky. Divadlo Pohádka z Prahy pro ně připravilo několik pohádek.

Do konce prázdnin bude v zámecké konírně otevřena výstava kostýmů a rekvizit z nejznámějších pohádek režiséra Václava Vorlíčka nazvaná Kouzelný Vorlíček.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24