Zaměstnanci klatovské nemocnice mají nově zrekonstruovanou ubytovnu

01.12.2019 8:12

Pro zaměstnance nemocnice, kteří přichází z jiných regionů, byla zrekonstruována původní ubytovna. Nově je pro ně k dispozici 21 bytových jednotek s dispozicí 1+1.

Nová Klatovská nemocnice3

Pokud je potřeba v nemocnici rozšířit týmy o nové zdravotníky, je nutné nové zaměstnance hledat i v jiných regionech. Pro takové zaměstnance je třeba mít k dispozici i možnost ubytování, které je nyní v klatovské nemocnici nově zrekonstruované a přestavěné na zaměstnanecký penizon.

V zrekonstruovaném penzionu je nyní 21 bytových jednotek (oproti dřívějším 17) s dispozicí 1+1. Rekonstrukce bývalé ubytovny byla dokončena letos na podzim a nemocnice nyní dokončila také postupnou instalaci plynových kotlů kvůli snížení nákladů na teplo. Ve třech starších budovách nemocnice také vyměnila celkem 260 oken. Tyto investice hradil majitel budov – Plzeňský kraj.

Objekt se nachází na samém okraji areálu nemocnice a v každé z bytových jednotek bydlí buď zaměstnanec sám nebo se svým partnerem či s někým z blízkých. Modernizace budovy vyšla na sedm milionů korun.

"Klatovská nemocnice není jen nový monoblok. Stále využívá i některé původní budovy v areálu a i ty je třeba neustále modernizovat. Jsem ráda především za rekonstrukci ubytovny, která se uvnitř skutečně proměnila a nabízí zdravotníkům příjemné a důstojné bydlení," uvedla radní Plzeňského kraje pro oblast zdravotnictví Milena Stárková.       

Podle Václava Jakla, vedoucího technického oddělení nemocnice, se vedle zateplení, výměny oken a obnovy páteřních rozvodů postupně zmodernizovali i bytové jednotky. Ty mají nově novou elektroinstalaci, nové omítky, výmalby i zcela nové sociální zařízení i kuchyňské linky.

Nové plynové kotle jsou zavedeny například do budov, kde je oddělení psychiatrie a lůžka následné péče, dialýza, nukleární medicína, biochemické laboratoře a následná intenzivní péče, v již zmíněném zaměstnaneckém penzionu, dále patologie, lékárna Pod nemocnicí a budovy po plicním oddělení, kde je nyní dětská skupina a od příštího roku budou nově sociální lůzka,“ doplnil Václav Jakl s dodatkem, že plynofikace a výměna kotlů vyšla skoro na 10 milionů korun. Roční úspora za teplo však přesahuje tři miliony korun.

Zdroj: klatovy.nemocnicepk.cz

Fotografie: ilustrativní

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24