Západočeši vezou z Pardubic alespoň bod, rozhodovaly samostatné nájezdy

07.12.2021 20:46

Fanoušci plzeňského hokeje věřili ve vítězství, Pardubice ale dokázaly otočit a nakonec v samostatných nájezdech Plzeň porazit 4:3. Další zápas odehrají v neděli a to v Třinci.

Plzeň x Pardubice

Po první třetině odcházeli hosté do kabin s těsným vedením po gólu Jana Schleisse. Ve druhé třetině se trefil za Plzeň v 32. minutě Michal Bulíř, reagovali však domácí, kdy byl před brankou úspěšný Poulíček. Rozdíl mezi soupeři byl tedy stále jednobrankový.

Domácí ovšem ve třetí třetině zabojovali a dokázali skóre srovnat. V Pardubicích tedy rozhodovaly samostatné nájezdy, ve kterých byli úspěšnější Východočeši. „Tabulka je vyrovnaná, bohužel se nám nepovedlo to, co jsme chtěli – udržet to vedení a odvézt si dnes tři body. Jsme zklamaní, ale na druhou stranu každý bod je dobrý. Mohly být alespoň dva, škoda nájezdů,“ popsal úspěšný Michal Bulíř.

Plzeň a Pardubice si tak každý berou po bodu. „Já si myslím, že jsme tady dnes odehráli velmi dobré utkání. Je škoda, že za stavu 2:0, kdy jsme měli více ze hry, jsme neodskočili z šancí na 3:0 a naopak jsme inkasovali laciný gól. Následovala individuální chyba na 2:2, což nás poslalo trošičku dolů. V poslední části jsme do té inkasované branky hráli výborně. Ještě jsme se vrátili zpátky, jenže po té nás soupeř zatlačil a následovala diskutabilní situace u vyrovnávací trefy na 3:3. Je škoda, že jsme vedení neudrželi, hráli jsme hodně obětavě, kluci tomu šli naproti. Vzhledem k celému zápasu asi zasloužená remíza, nájezdy nám bohužel nevyšly,“ řekl Miloš Říha.

Foto: HC Škoda Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24