Západočeská univerzita v Plzni chystá letní kempy! Hlásit se můžete už teď

17.04.2019 8:54

Také během letošního léta nabídne Západočeská unvierzita v Plzni celou řadu "letních škol". Chystá se i oblíbená Mezinárodní letní jazyková škola, chybět ale nebudou ani tábory pro děti...

ZČU_studenti_ilustr

Tradiční Mezinárodní letní jazykovou školu i umělecké a technicky zaměřené kurzy chystá na letní prázdniny Západočeská univerzita v Plzni. ArtCamp se uskuteční již popatnácté, nabídne více než 40 kurzů, některé z nich se nově uskuteční i v Praze. Novinkou je i kurz programování pro studenty prvního ročníku Fakulty aplikovaných věd, do kterého je možné se hlásit již nyní.

Mezinárodní letní jazyková škola

Jubilejní 30. ročník Mezinárodní letní jazykové školy se koná po dobu tří týdnů v červenci. Vybrat si mohou zájemci z kurzů angličtiny, francouzštiny, italštiny, němčiny, ruštiny, španělštiny a také češtiny pro cizince, a to jak obecného, tak profesně zaměřeného jazyka ve všech jazykových úrovních. Nově škola nabízí kurzy čínštiny. Letní škola je určena pro zájemce různého věku – pro děti od šesti let, žáky základních škol, studenty středních a vysokých škol a samozřejmě pro širokou veřejnost. Kurzy jsou v délce jednoho, dvou nebo tří týdnů, přičemž v některých z nich se vyučuje pouze odpoledne nebo dopoledne. Na odpoledne a víkendy je připraven bohatý doprovodný program, který zahrnuje sportovní a kulturní akce, výlety, exkurze a party.

ArtCamp 2019

Mezinárodní letní škola umění ArtCamp nabízí všem příznivcům umění nejen příjemné zpestření léta, ale i možnost objevit či prohloubit svůj talent nebo se připravit ke studiu umění na vysokých uměleckých školách. Také letošní ročník se bude konat v inspirativních prostorách ateliérů budovy Sutnarky. Zájemci mohou vybírat ze čtyř desítek uměleckých kurzů, které proběhnou pod vedením pedagogů fakulty a hostujících umělců z Polska, Itálie, Velké Británie, Íránu, Japonska, Číny, Kanady a České republiky. Zcela poprvé přesouvá letní škola své vybrané kurzy Design interiéru, Kresba, Digitální fotografie – městská krajina do prostor galerie DOX+ v pražských Holešovicích.

Příměstské tábory pro děti

Katedra tělesné výchovy a sportu připravila pět běhů příměstských táborů určených zejména pro děti ve věku 6–13 let. Kreativní a sportovní aktivity jsou přizpůsobeny jednotlivým celotáborovým hrám a věku dětí. Program bude zaměřen na všestranný pohybový rozvoj a spolupráci dětí v týmech. Příměstské tábory vedou kvalifikovaní zkušení vedoucí. Obědy budou zajištěny v univerzitní menze.

Kompletní přehled a další podrobnosti k letním školám najdete na webu www.zcu.cz.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24