V souladu se směrnicí EU, tento web používá cookies. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.

Podmínky užívání cookies      Ano, povolit cookies

Zapomeňte na diety! Bůčková roláda s nádivkou je extra lahůdka

upr1
12. 1. 2019 14:06

Do plavkové sezóny je ještě daleko, tak to s dietami neberte moc vážně! Vyzkoušejte bůčkovou roládu s nádivkou. Luxusní záležitost i pro slavnostnější menu... 

Na přípravu budete potřebovat:

1-1,5 kg masitějšího bůčku bez kosti a kůže
1 vetší cibule
4 stroužky česneku
pepř 
kmín (celý, drcený)
sůl

Nádivka: 

3 starší rohlíky
trochu mléka na namočení pečiva 
50 g slaniny
2 vejce
2 stroužky česneku
cca 1 cm plátek másla
1 KL majoránky
čerstvá petrželka
sůl

Postup přípravy receptu:

Plát masa upravte tak, že ho podélně rozříznete po vláknech, aby šel otevřít jako kniha. Kousek od kraje nedoříznete, aby držel pohromadě. Maso můžete mírně naklepat. Osolte, opepřete z obou stran.

Na nádivku namočte do mléka rohlíky, které nakrájejte na slabé plátky nebo kostičky. Jakmile jsou měkké, vymačkejte přebytečnou tekutinu, přidejte změklé máslo, vejce, nadrobno nakrájenou slaninu, prolisovaný česnek, majoránku, posekanou petrželku a osolte. Vše důkladně promíchejte.

Na plát maso rozprostřete nádivku, ne až ke krajům, o opět po vláknech roládu zaviňte. Zpevněte provázkem (můžete v řeznických potřebách koupit i síťku k tomu určenou). Roládu ze všech stran posypte kmínem.

Do dno pekáče s poklicí nakrájejte nahrubo cibuli a česnek, na to položte roládu a podlijte cca 150 ml vody nebo vývaru. Přiklopené vložte do trouby vyhřáté na 200°C. Po hodině poklici sejměte, roládu můžete obrátit a za občasného přelévání výpekem pečte ještě asi 30-40 minut. Podle potřeby dolévejte tekutinu.

Po upečení odstraňte provázek, nechte chvilku odpočinout a krájejte na silnější plátky. Podávejte s vařenými nebo šťouchanými brambory, případně kaší. Přelijte výpekem. 

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.

MK
sdílet na facebook

Svatomartinská tradice v Plzni. Příjezd svatého Martina, pečená husa i víno - FOTKY

Zprávy Plzeň
 čtení
11. 11. 2019 12:54

Náměstí Republiky ovládla svatomartinská atmosféra. Centrum města provoněla svatomartinská husa, otevřelo se svatomartinské víno a dorazil i svatý Martin na bílém koni...

Oslavy pádu železné opony se konaly na hranici v Alžbětíně - FOTKY

Zprávy Klatovsko
 čtení
10. 11. 2019 9:25

"30 let od pádu železné opony", to byl název akce která proběhla v sobotu 9. listopadu na hranici. Konkrétně na hraničním nádraží Železná Ruda -Alžbětín, mezi Železnou a Bavorskou Rudou.

  QAP téma   Kam na oběd?
U PAŠÁKA, pivovar - restaurace      Kalikovský Mlýn      Restaurant Flora      Pivnice Flora      
  Tipy do Bavorska

Velký Javor spustil předprodej skipasů! Nyní s 10% slevou...

Počasí - Plzeňský kraj

Předpověď počasí Vám přináší: In-počasí

QAP doporučuje

  MEDIA PRODUCTION s.r.o.

Inzerujte na nejatraktivnější LED obrazovce v Plzni!

  Český software s.r.o.

Tvorba www stránek

  Přehled dnešních akcí

  Pole Story Party

20:00     Plzeň » Buena Vista Club

  5 let Goulash Crew

20:00     Plzeň » Divadlo pod Lampou

★ BIRTHDAY GOULASH BOWL ★