V souladu se směrnicí EU, tento web používá cookies. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.

Podmínky užívání cookies      Ano, povolit cookies

Zapomeňte na diety! Bůčková roláda s nádivkou je extra lahůdka

upr1
12. 1. 2019 14:06

Do plavkové sezóny je ještě daleko, tak to s dietami neberte moc vážně! Vyzkoušejte bůčkovou roládu s nádivkou. Luxusní záležitost i pro slavnostnější menu... 

Na přípravu budete potřebovat:

1-1,5 kg masitějšího bůčku bez kosti a kůže
1 vetší cibule
4 stroužky česneku
pepř 
kmín (celý, drcený)
sůl

Nádivka: 

3 starší rohlíky
trochu mléka na namočení pečiva 
50 g slaniny
2 vejce
2 stroužky česneku
cca 1 cm plátek másla
1 KL majoránky
čerstvá petrželka
sůl

Postup přípravy receptu:

Plát masa upravte tak, že ho podélně rozříznete po vláknech, aby šel otevřít jako kniha. Kousek od kraje nedoříznete, aby držel pohromadě. Maso můžete mírně naklepat. Osolte, opepřete z obou stran.

Na nádivku namočte do mléka rohlíky, které nakrájejte na slabé plátky nebo kostičky. Jakmile jsou měkké, vymačkejte přebytečnou tekutinu, přidejte změklé máslo, vejce, nadrobno nakrájenou slaninu, prolisovaný česnek, majoránku, posekanou petrželku a osolte. Vše důkladně promíchejte.

Na plát maso rozprostřete nádivku, ne až ke krajům, o opět po vláknech roládu zaviňte. Zpevněte provázkem (můžete v řeznických potřebách koupit i síťku k tomu určenou). Roládu ze všech stran posypte kmínem.

Do dno pekáče s poklicí nakrájejte nahrubo cibuli a česnek, na to položte roládu a podlijte cca 150 ml vody nebo vývaru. Přiklopené vložte do trouby vyhřáté na 200°C. Po hodině poklici sejměte, roládu můžete obrátit a za občasného přelévání výpekem pečte ještě asi 30-40 minut. Podle potřeby dolévejte tekutinu.

Po upečení odstraňte provázek, nechte chvilku odpočinout a krájejte na silnější plátky. Podávejte s vařenými nebo šťouchanými brambory, případně kaší. Přelijte výpekem. 

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.

MK
sdílet na facebook

Výstava Skvosty s vůní benzínu je v plném proudu - FOTKY

Zprávy Plzeň
 čtení
20. 7. 2019 9:25

V plzeňském DEPO2015 je v plném proudu další ročník unikátní přehlídky "Skvosty s vůní benzínu". Expozice jedinečných vozů je k vidění až do neděle 21. července.

Lesk Las Vegas, luxus Ferrari i cestovatelé! Skvosty s vůní benzínu startují - FOTKY

Zprávy Plzeň
 čtení
19. 7. 2019 7:02

Jedinečná automobilová přehlídka "Skvosty s vůní benzínu" je zpátky. Po roce se opět DEPO2015 proměnilo v doslova centrum automobilových unikátů! Podívejte se!

  QAP téma   Kam na oběd?
U PAŠÁKA, pivovar - restaurace      Kalikovský Mlýn      Restaurant Flora      Pivnice Flora      
  Tipy do Bavorska

Náš tip: Kam o prázdninách? Navštivte bavorský Waldkirchen!

Počasí - Plzeňský kraj

Předpověď počasí Vám přináší: In-počasí

QAP doporučuje

  Český software s.r.o.

Tvorba www stránek

  MEDIA PRODUCTION s.r.o.

Inzerujte na nejatraktivnější LED obrazovce v Plzni!

  Přehled dnešních akcí

  Cyrano

20:30    Plzeň

U Ježíška