V souladu se směrnicí EU, tento web používá cookies. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.

Podmínky užívání cookies      Ano, povolit cookies

Zapomeňte na diety! Bůčková roláda s nádivkou je extra lahůdka

upr1
12. 1. 2019 14:06

Do plavkové sezóny je ještě daleko, tak to s dietami neberte moc vážně! Vyzkoušejte bůčkovou roládu s nádivkou. Luxusní záležitost i pro slavnostnější menu... 

Na přípravu budete potřebovat:

1-1,5 kg masitějšího bůčku bez kosti a kůže
1 vetší cibule
4 stroužky česneku
pepř 
kmín (celý, drcený)
sůl

Nádivka: 

3 starší rohlíky
trochu mléka na namočení pečiva 
50 g slaniny
2 vejce
2 stroužky česneku
cca 1 cm plátek másla
1 KL majoránky
čerstvá petrželka
sůl

Postup přípravy receptu:

Plát masa upravte tak, že ho podélně rozříznete po vláknech, aby šel otevřít jako kniha. Kousek od kraje nedoříznete, aby držel pohromadě. Maso můžete mírně naklepat. Osolte, opepřete z obou stran.

Na nádivku namočte do mléka rohlíky, které nakrájejte na slabé plátky nebo kostičky. Jakmile jsou měkké, vymačkejte přebytečnou tekutinu, přidejte změklé máslo, vejce, nadrobno nakrájenou slaninu, prolisovaný česnek, majoránku, posekanou petrželku a osolte. Vše důkladně promíchejte.

Na plát maso rozprostřete nádivku, ne až ke krajům, o opět po vláknech roládu zaviňte. Zpevněte provázkem (můžete v řeznických potřebách koupit i síťku k tomu určenou). Roládu ze všech stran posypte kmínem.

Do dno pekáče s poklicí nakrájejte nahrubo cibuli a česnek, na to položte roládu a podlijte cca 150 ml vody nebo vývaru. Přiklopené vložte do trouby vyhřáté na 200°C. Po hodině poklici sejměte, roládu můžete obrátit a za občasného přelévání výpekem pečte ještě asi 30-40 minut. Podle potřeby dolévejte tekutinu.

Po upečení odstraňte provázek, nechte chvilku odpočinout a krájejte na silnější plátky. Podávejte s vařenými nebo šťouchanými brambory, případně kaší. Přelijte výpekem. 

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.

MK
sdílet na facebook

Historický víkend letos přenese Plzeň do doby Rudolfa II., program je hotový

Zprávy Plzeň
 čtení
23. 5. 2019 10:58

Historický víkend v Plzni nabídne v letošním roce opět pořádně nabitý program. Slaví 25 let své existence a věnovaný bude nejen době Rudolfa II., ale také plzeňskému městskému znaku.

Noc kostelů nabídne bohatý program. V Plzni je připravena kyvadlová doprava

Zprávy kraj
 čtení
22. 5. 2019 9:47

Noc kostelů letos odstartuje letos v pátek 24. května. V Plzni bude pro zájemce připravená i kyvadlová doprava a do ulic vyjede historický trolejbus. Čtěte podrobnosti!

  QAP téma   Kam na oběd?
U PAŠÁKA, pivovar - restaurace      Kalikovský Mlýn      Restaurant Flora      Pivnice Flora      
  Tipy do Bavorska

Ve Viechtachu proběhnou Bavorsko-české slavnosti přátelství

Počasí - Plzeňský kraj

Předpověď počasí Vám přináší: In-počasí

QAP doporučuje

  Český software s.r.o.

Tvorba www stránek

  MEDIA PRODUCTION s.r.o.

Inzerujte na nejatraktivnější LED obrazovce v Plzni!

  Přehled dnešních akcí