Zapomenutý sklípek uvěznil bobra. Naštěstí pomohli kluci z Líšťan – FOTKY

09.07.2020 10:59

Ve sklípku zarostlém kopřivami našli tři kluci bobra, který se nemohl dostat ven. Nebýt jejich pomoci, zvířeti by se pád do prostoru pod zemí stal osudným. 

5
512346

Zvíře spadlo do sklípku u potoka tekoucího z rybníku v Líšťanech na severu Plzeňska. Časem se na sklep u potoka zapomnělo, zarostl kopřivami a křovím, za své vzal i poklop, kterým se zavíral.Z důmyslné stavby částečně zakopané pod úrovní terénu neměl bobr šanci dostat se ven. Přístup je sem jen šachtou po drátěných stupačkách zasekaných ve stěně.

"Nevíme, co tři kluky ke sklípku přilákalo, ale pravdou zůstává, že Pepa, Ríša a Honzík díru do země našli a do sklepa se podívali. O to větší překvapení na ně ve sklepě čekalo, když tam zpozorovali pohyb a obrovské chlupaté zvíře, čvachtající ve 20 cm stažené vody.  Hoši běželi svůj nález nahlásit dospělým. Majitel sklípku pak zavolal k nám na záchrannou stanici a Radek Zeman bobra odchytil, vytáhl ven a vypustil do vedlejšího potoka,“ říká Karel Makoň, šéf plzeňské záchranné stanice živočichů.

Děti tak bobrovi zachránily život. "Nebýt tří kluků, tak by tam asi bobr zůstal a jeho pád do sklepa, ze kterého neměl šanci se sám dostat, by se mu stal osudným. Takhle vše dobře dopadlo, majitel sklepa druhý den přístup do sklepa bezpečně zajistil a zakryl. Koneckonců nikdy nevíme, kdy se mu ten starý dobrý sklípek bude zase hodit,“ uzavírá Karel Makoň.

FOTO: ZSŽ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24