QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zářijové projekce dokumentů z festivalu Jeden svět budou venku

09.09.2021 12:00

Ani letos nepřijdou diváci o projekce vybraných dokumentárních filmů z uplynulých ročníků festivalu Jeden svět, které pořádá organizace Člověk v tísni v Plzeňském kraji.

Epidemie svobody
Epidemie svobodyHon za utopiíJeden svět Plzeň - zářijové projekce

Projekce se uskuteční každé úterý a čtvrtek od 14. do 23. září a proběhnou ve venkovních prostorách kavárny Your Time Café (Mikulášské náměstí 495/10, Plzeň). Návštěvníkům bude nabídnuta různorodá skladba témat od cestování, klimatické změny, očkování až po přístup ke gayům a lesbám v Čečensku. K tomu si mohou dát i něco k pití a drobného na zub a užít si babího léta. Po každém dokumentu je navíc čeká debata s hostem, který zodpoví jejich otázky k danému námětu. Vstupné je zdarma a v případě špatného počasí budou projekce přesunuty do vnitřních prostor.

„Zářijové projekce zahájí 14. září skandinávský snímek Hon za utopií, jehož téma klimatické změny je každým rokem aktuálnější,“ přibližuje start filmové akce Adéla Lachoutová, hlavní koordinátorka festivalu Jeden svět v Plzni. Dokument přibližuje, jak režisér Mo spolu se svou ženou a třemi dětmi hledá udržitelnější způsob života a stěhuje se na novou, soběstačnou, organickou farmu v Dánsku. Snímek byl mimo jiné uveden na prestižním festivalu dokumentárních filmů CPH:DOX v Dánsku.

Jeden svět Plzeň - zářijové projekce

 

Foto: Člověk v tísni

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24