QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zarzycký: V Plzni posilujeme vybrané spoje

01.04.2020 13:21

Nově přibyl další autobus na lince 41 z Křimic. Na většině spojů na lince 15 jezdí velkokapacitní trolejbusy. Posílily i autobusové linky. Cestující tak mají více prostoru. 

CG0A4774

V plzeňské městské dopravě sice ubylo kvůli hrozbě koronaviru cestujících v průměru o 70 procent. Přesto bylo nutné posílit vybrané spoje. Plzeňské městské dopravní podniky (PMDP) v kooperaci s krizovým štábem města Plzeň omezily v minulém týdnu provoz na vybraných linkách. Po celou dobu omezení je situace monitorována i díky automatickému počítání cestujících a PMDP reagují tak, aby nedocházelo k přeplněnosti vozů. U vybraných spojů již došlo k posílení.

"V současné situaci je pro nás nejdůležitější, aby nedocházelo k přeplňování vozů, proto situaci nepřetržitě sledujeme a v případě potřeby co nejrychleji reagujeme,“ říká Roman Zarzycký, první náměstek primátora
a předseda představenstva PMDP, a dodává: „Na vybraných linkách jsme zavedli mimořádné posilové spoje nebo jsme přistoupili k dodatečnému nasazení velkokapacitních vozů.“

Aktuálně PMDP evidují pokles cestujících v průměru o 70 procent. Zároveň však došlo ke zvýšení nároků cestujících na vnitřní prostor vozidel a v případě mírného zaplnění se již cítí nekomfortně.

"Tento problém byl z větší části vyřešen zavedením posilových spojů. Již v minulém týdnu PMDP posílily spoj jedoucí z Křimic ve 22:09 na lince 41 druhým autobusem, který jede ve stejný čas. Na lince 15 pak byly na většinu spojů nasazeny velkokapacitní trolejbusy. Na začátku tohoto týdne došlo k zavedení mimořádných posilových spojů po trase linky 15 s odjezdem 5:46, 6:32 a 13:08 od Hlavního nádraží a 6:13 a 13:58 z Borských polí. Zároveň na vybrané spoje linek 29, 33 a 34 byly nasazeny kloubové autobusy," upřesňuje mluvčí PMDP René Vávro.

"Po přijetí nejnovějších opatření ze záznamu vyplývá, že v současnosti nedochází k výraznějšímu přeplňování vozů městské veřejné dopravy, a to ani během přepravních špiček,“ říká Jiří Ptáček, generální ředitel PMDP, a doplňuje: "Další změny a případné posílení provozu by mohly být realizovány po Velikonocích, v návaznosti na vývoj vyhlášených opatření, nicméně jsme připraveni neprodleně reagovat na jakékoliv požadavky, které na nás budou ze strany krizového štábu města Plzně kladeny." 

Všechny důležité zprávy včetně aktuálních informací o změnách v dopravě najdou cestující na webových stránkách www.pmdp.cz.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24