V souladu se směrnicí EU, tento web používá cookies. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.

Podmínky užívání cookies      Ano, povolit cookies

Zasytí i zahřeje! Zelňačka s klobásou je luxusní klasika, nikdy nezklame

img_1890-br
29. 9. 2018 12:18

Podzim dorazil se vším všudy. Jestli se potřebujete parádně zahřát, polévka to zaručeně zajistí. Poctivá zelňačka s klobásou nikdy nezklame. Zkuste tip od foodblogerky...

Na přípravu budete potřebovat:

1/2kg kysaného zelí
2 klobásy
1 velká cibule
1-2PL sladké papriky ( můžete dát i trochu pálivé )
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
1/2KL drceného kmínu
čerstvě mletý pepř
3PL hladké mouky
olej nebo sádlo
1,5l masového vývaru ( hovězí, uzený, ovarový )
sůl

Postup přípravy receptu:

Zelí slijeme, můžeme ho propláchnout, pokud je hodně kyselé. Vložíme do hrnce s bobkovými listy, kmínem a novým kořením a zalijeme vývarem. Vaříme skoro doměkka.

Mezitím na pánvi s olejem nebo sádlem orestujeme cibuli a nakrájenou klobásu, zasypeme moukou a upražíme řidší jíšku. Nakonec vsypeme papriku, promícháme a odstavíme. Necháme směs zchladnout. Tuto směs vmícháme do zelí, dochutíme solí a pepřem a provaříme ještě alespoň 15 minut.

Ještě dodatek ... pokud chcete uvařit zelňačku s brambory, vždy je vařte zvlášť, nikoliv se zelím. V kysaném zelí brambory nikdy nezměknou!

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.

 

MK
sdílet na facebook

Ve Lhotce se konala již 15. Traktoriáda - FOTKY

Zprávy Rokycansko
 čtení
23. 6. 2019 7:07

15. ročník Traktoriády se konal v sobotu 22. června na Rokycansku. Do Lhotky u Radnic se sjely traktory všech možných kubatur. Řidiči traktorů předvedli i jízdy zručnosti.

V Hradišti vydali k výročí knihu, teď si ji může zakoupit i veřejnost

Zprávy
 čtení
22. 6. 2019 15:39

V plzeňském Hradišti na začátku června slavili stoleté výročí, ke kterému byla vydána unikátní kniha. Nyní si knihu o Hradišti může zakoupit i veřejnost.

  QAP téma   Kam na oběd?
U PAŠÁKA, pivovar - restaurace      Kalikovský Mlýn      Restaurant Flora      Pivnice Flora      
  Tipy do Bavorska

Zlatá stezka: pěší turistika bez hranic na Zelené střeše Evropy

Počasí - Plzeňský kraj

Předpověď počasí Vám přináší: In-počasí

QAP doporučuje

  Český software s.r.o.

Tvorba www stránek

  MEDIA PRODUCTION s.r.o.

Inzerujte na nejatraktivnější LED obrazovce v Plzni!

  Přehled dnešních akcí