QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.04.2024 11:00

Tip na výlet do Křimic

Nenáročná trasa plná zajímavostí vás zavede i do vyhlášené restaurace Roští.

Zchátralá kuželkárna se mění na Centrum cyklistiky - VIZUALIZACE

12.12.2019 12:52

Už více než rok vzniká na křižovatce cyklotras přímo ve středu Plzně místo, které bude sloužit k setkávání cyklistů.

2
213456

Bývalá kuželkárna v plzeňských Štruncových sadech, kterou dlouhá léta devastovali sprejeři i nezvaní hosté, se mění na Centrum cyklistiky. Do rekonstrukce chátrající památkově chráněné budovy se pustili nadšenci z neziskové organizace Bikeheart Centrum. Jejich cílem je, aby zůstal zachován původní duch budovy z doby jejího vzniku v 30. letech minulého století.

"Bikeheart Centrum cyklistiky bude fungovat jako komunitní prostor se servisem, občerstvením a infocentrem pro cykloturisty z blízkého okolí i dalekých krajin. Provoz bude celoroční a otevřený široké veřejnosti. Slavnostní otevření je naplánované na podzim příštího roku,“ sděluje autorka projektu Vendula Mirošovská.

K financování projektu by měl pomoci i grantový program Prazdroj lidem. "Díky tomu bude realizace o kus snazší! Teď je náš projekt, společně s dalšími šesti skvělými projekty, v rukou veřejnosti. Hlasuje se o nejsympatičtější projekt, který získá finanční bonus 50 tisíc korun,“ dodává Vendula Mirošovská.

V prostorách nového centra proběhne už tuto neděli Velký zimní úklid. "V neděli 15. prosince  od 13 hodin tu budeme k vidění s hráběmi a pytli na odpadky,“ uzavírá autorka projektu s tím, že dorazit mohou všichni zájemci, kteří mají chuť pomoci nebo se jenom podívat, jak budoucí cyklokomunitní centrum právě vypadá.

FOTO a VIZUALIZACE: Bikeheart Centrum.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24