QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

ZČU oslavila třicátiny, proběhl festival Den v kampusu - FOTKY

22.09.2021 20:38

Západočeská univerzita v Plzni oslavila třicátiny, v úterý 21. září se uskutečnil festival Den v kampusu. Univerzitní areál na Borských polích zaplnili studenti, akademici i široká veřejnost.

hudebník 7krát3
hudebník 7krát3Pivo s rektorem_02Pivo s rektorem_03Pivo s rektorem_04sportovni aktivitytanecni workshopTata Bojs_01Tata Bojs_02Tata Bojs_03Tata Bojs_04

Studenti se bavili při archery game, orientačním běhu a dalších sportovních aktivitách. Festival vyvrcholil večerním koncertem skupiny Tata Bojs.

Skvělé jídlo a pití zajistily plzeňské kavárny, restaurace a bistra, ale také univerzitní menza, která návštěvníkům nabídla jubilejní třiceticentimetrovou klobásu. Pivo na místě čepoval rektor Miroslav hHoleček. K 30 letům univerzity vznikla i speciální kolekce univerzitních mikin a triček.

Na akci zahráli Univerzitě k výročí zahrál mimo jiné plzeňský hudebník Milan Samko, zpěvák 7krát3 – nositel Ceny Anděl 2020 v kategorii Sólový interpret, a ve 20 hodin se kampusem rozezněly písně Andělem mnohokrát oceněné skupiny Tata Bojs.

Svůj stánek v kampusu měla také Nadace pro transplantace kostní dřeně. Do Českého národního registru dárců dřeně, s nímž už od roku 2009 spolupracuje Fakulta aplikovaných věd ZČU, se zapsalo devatenáct lidí.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24