QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

ZČU vyhlašuje výzvu "Poděkuj sportem"

12.04.2021 19:26

Katedra tělesné výchovy a sportu ZČU už podruhé přichází s výzvou, která má rozhýbat studenty, zaměstnance i absolventy ZČU. Zapojit se do ní mohou také zaměstnanci Fakultní nemocnice Plzeň.

kampus ZCU

„Sedíme častěji, než bychom chtěli, a postupně si tak zaděláváme na zdravotní problémy,“ upozorňuje vedoucí katedry tělesné výchovy a sportu Pavel Červenka. „Zaměstnanci nemocnic odvedli a stále odvádějí skvělou práci v podmínkách, které jsme si ještě nedávno nedokázali ani představit. Chceme jim za to poděkovat a zároveň pomoci. Nejlépe tím, když pochopíme, že se o svoje zdraví musíme starat především sami,“ přibližuje Pavel Červenka cíle výzvy. 

Výzva „Poděkuj sportem“ bude probíhat od 12. dubna do 12. května a účastníci se mohou zapojit téměř s jakoukoliv cílenou pohybovou aktivitou. Může to být aktivita měřitelná v kilometrech, jako je chůze, běh, jízda na kole, koloběžce, kolečkových bruslích apod., nebo v minutách, jako třeba posilování, jóga, aerobik a jiné druhy cvičení. Minimální délka cvičení je 30 minut. Svoji sportovní aktivitu budou účastníci zaznamenávat prostřednictvím některé z mobilních aplikací na svůj telefon a poté ji zašlou na katedru tělesné výchovy a sportu, a to buď přes její Messenger, Instagram @kts.zcu nebo e-mailem inbodykts@seznam.cz. Také se mohou do projektu zaregistrovat a své výkony sami zaznamenávat. Při zaslání pohybové aktivity je přitom potřeba uvést, zda jde o studenta, zaměstnance či absolventa ZČU nebo zaměstnance FN Plzeň.  

 „Po dokončení pohybové aktivity se můžete vyfotit, nahrát fotku do stories na Instagramu a označit náš instagramový účet @kts.zcu. Tím se akce rozšíří mezi co nejvíce lidí,“ vzkazují členové organizačního týmu.

 

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24