Zdraví máme jenom jedno! Přijďte do FN Plzeň na veřejnou přednášku

18.06.2022 7:45

Poruchou štítné žlázy trpí 5 % naší populace, mnoho lidí o svém onemocnění ani neví. FN Plzeň pořádá seminář s názvem Onemocnění štítné žlázy, kde se od odborníků dozvíte vše!

krk pixabay

FN Plzeň připravila pro veřejnost několik přednášek z cyklu Zdraví máme jenom jedno. První seminář s názvem Onemocnění štítné žlázy povedou odborníci z FN Plzeň. Přednášejícím bude náměstek pro vědu a výzkum prof. MuDr. Ondřej Topolčan, CSc. a MUDr. Michal Krčma, Ph.D., vedoucí lékař I. interní kliniky.

Přednáška se uskuteční v úterý 21. června od 17 hodin v pavilonu č. 63 v areálu bývalé Vojenské nemocnice na Borech. Vstup na seminář je zdarma.

Nejrozšířenějšími poruchami štítné žlázy jsou její snížená nebo naopak zvýšená činnost, což pacientům způsobuje zpomalený nebo zrychlený metabolismus. Extrémní zimomřivost nebo naopak zvýšené pocení, deprese, časté změny nálad, výkyvy tělesné hmotnosti, to vše může být způsobené poruchou štítné žlázy. Většina nemocných přichází do ordinace, až když je ohrožuje vážný problém, protože své onemocnění nerozpoznají. Léčba je nutná celoživotně, ale zaručuje vymizení jakýchkoli příznaků.

FN Plzeň, v rámci preventivních a vzdělávacích akcí, připravuje zajímavé přednášky na zdravotní témata i pro podzimní období. Dalšími tématy budou například Vitamin D a Movember.

 

foto ilustrační FN Plzeň, pixabay

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24