QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zdravotníci v Fakultní nemocnice Plzeň dostali neobvyklé vánoční balíčky

07.12.2021 17:04

Vánoční trhovce, kterým byly trhy z důvodu vládních opatření zrušeny, potěšil dobrý skutek, jenž se rozhodla učinit ve spolupráci s městem Plzeň společnost Plzeňská teplárenská, a.s.

FN PLzeň balíčky1

Z důvodu zrušených Vánočních trhů v Plzni odkoupila společnost Plzeňská teplárenská od prodejců část jejich zboží, které měli připravené k prodeji, a následně jej, ve formě dárkových balíčků, předala zdravotníkům Fakultní nemocnice Plzeň. „Vládní nařízení zrušit adventní trhy jen pár dnů po jejich zahájení způsobilo mnoha malým podnikatelům obrovské škody. Proto jsme se rozhodli realizovat naši dvojnásobnou pomoc ve dvou krocích. Tím prvním je odkoupení části zboží, určeného na plzeňské trhy, a prodejcům tak jejich ušlý zisk alespoň nepatrně kompenzovat. Druhým krokem je vytvoření dárkových balíčků z tohoto odkoupeného zboží a jejich předání personálu covidového pavilonu FN Plzeň jako projev našeho poděkování a úcty k jejich nelehké práci v této době,“ řekl člen představenstva Plzeňská teplárenská, a.s. a současně její generální ředitel Václav Pašek.

FN PLzeň balíčky

Do Fakultní nemocnice Plzeň putovalo celkem 200 balíčků. Určeny byly zdravotníkům nejvytíženějších covidových oddělení. „Situace je opět velice vážná. Pohybujeme se denně kolem 160 hospitalizovaných pacientů, z toho je přes tři desítky nemocných umístěných na jednotkách intenzivní péče. Zdravotnický personál znovu pracuje ve velice náročných podmínkách, všichni jsou vyčerpaní a frustrovaní z toho, že zase nevidíme konec. Ale přesto všechno všichni pracují na plný plyn a každý projev díků je motivuje jít dál. Proto moc děkuji Plzeňské teplárenské za takový počin,“ dodal ředitel FN Plzeň Václav Šimánek.

Foto: FN Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24