Zdravotničtí záchranáři otevřou dveře svého sídla veřejnosti!

30.07.2019 10:44

Po dvou letech chystají záchranáři v Plzni "Den otevřených dveří". Sídlo krajské záchranky se zpřístupní v sobotu 10. srpna. Na komentované prohlídky je nutné si předem zajistit rezervaci!

C1
C1C3prohlídky_1prohlídky_3

Krajští záchranáři otevřou své sídlo na Borech, představí zdravotnické operační středisko a ukáží veškerou techniku a vybavení v sobotu 10. srpna. Na Den otevřených dveří spustí rezervaci v pondělí 5. srpna v 7 hodin.

Prohlídky na záchrance jsou velmi oblíbené. "V letech 2016 a 2017 se prohlídky "hnízda" zdravotnických záchranářů staly hitem léta. Proto je letos zopakujeme, tentokrát v sobotu 10. srpna. Všichni zájemci si opět prohlédnou nejen samotné sídlo krajské zdravotnické záchranné služby na Klatovské třídě, ale samozřejmě i ostré zásahové vozy, s nimiž během exkurzí záchranáři často vyjíždějí přímo za svými pacienty," říká Vítězslav Sladký z krajské záchranky.

Účastníky čeká také krátký výklad o historii a činnosti ZZS Pk, několik videoklipů z krizových situací během výjezdů a drobné upomínkové předměty. "Navštívit mohou i srdce záchranky, tedy zdravotnické operační středisko, kam denně míří téměř dvě stovky tísňových volání z celého Plzeňského kraje. Neméně atraktivní bude jistě i prohlídka speciálních automobilů pro případy větších neštěstí s hromadným postižením osob nebo prostředky Bio hazard týmu, které záchranáři mají k dispozici pro vysoce infekční pacienty," pokračuje Vítězslav Sladký.

"Čas komentované prohlídky si budete moci zajistit u Martina Brejchy na tel. 724 755 927. Na koho se již nedostane, nemusí zoufat. Naše sanitky a vybavení našich záchranářů si můžete prohlédnout během celého dne před garážemi i bez rezervace," dodává.

FOTO: ZZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24