QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zdravotnictví pohledem dětí z plzeňské školky - FOTKY

23.02.2021 7:58

Pokud si chcete prohlédnout všechny výtvarné práce dětí, zavítat můžete k 70. MŠ v Plzni, kde jsou všechny práce vystaveny na plotě.

Kolaz2
Kolaz2stazenysoubor2stazenysoubor4stazenysoubor1

Návštěva nemocnice nemusí být vždy jen smutnou událostí. "Alespoň ta naše vám vykouzlí úsměv na tváři.  Práci všech jsme pojaly jako poctu všem zdravotníkům a připomněly jsme si, jak důležitou a náročnou službu pro nás dělají, a to nejen dnes v době COVIDU- 19," uvedla Šárka Langa učitelka 70.mateřská škola Plzeň, Waltrova 26, příspěvková organizace.

Těšit se z výstavy mohou ti, co zavítají k plotu školky. "Minulý týden jsme si s dětmi povídaly o zaměstnání jejich rodičů, prarodičů, tetiček, strýčků, … Dozvěděly jsme se spoustu zajímavých věcí a mezi všemi jsme si vyprávěly i o maminkách, které pracují ve zdravotnictví. Zvláště v dnešní době se děti rozpovídaly o tom, jaké je to u lékaře, v ordinaci, co jim vypráví rodiče o svých pacientech, nebo co občas zažily i ony samy," řekla paní učitelka s tím, že na základě povídání vznikl nápad: „Co kdybychom nakreslily velikou nemocnici a všechno, co do ní patří.“

A tak společnými silami dětí, učitelek a rodičů vznikla velmi zajímavá koláž. Na 5,5 m dlouhém výkresu začaly postavičky lékařů, sestřiček, záchranářů, pacientů, řidičů sanitek a pilotů helikoptér žít svůj vlastní příběh….

Foto: 70. MŠ Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24