Železniční dopravní nehoda u Šlovic zastavila provoz na trati - FOTKY

18.08.2022 9:05     18.08.2022 11:03

V ranních hodinách došlo ke srážce osobního automobilu s osobním vlakem na přejezdu mezi Šlovicemi a městem Dobřany. Na místě zasahují všechny složky IZS.

vlak OA_Hasiči Dobřany (2)
vlak OA_Hasiči Dobřany (2)vlak OA Šlovice_HZSPK a ZZS (3)vlak OA Šlovice_HZSPK a ZZS (1)vlak OA Šlovice_HZSPK a ZZS (2)vlak OA Šlovice_HZSPK a ZZS (4)vlak OA Šlovice_HZSPK a ZZS (5)vlak OA Šlovice_HZSPKvlak OA_Hasiči Dobřany (1)vlak OA_Hasiči Dobřany (3)

„Ve čtvrtek 18. srpna v 8:32 se na železničním přejezdu mezi Šlovicemi a Dobřany střetl vlak a dodávka. Na místě zatím jedna zraněná osoba a jeden kus skotu, který dodávka převážela na přívěsu,“ uvedl Petr Poncar, mluvčí hasičů a dodal: „Na místě hasiči evakuovali cestující z vlaku.“

Zraněného muže transportoval z místa nehody vrtulník. „Letecká záchranná služba z místa transportovala muže ročník 1976 se středně těžkým zraněním na urgentní příjem FN Plzeň,“ uvedla Andrea Divišová, mluvčí záchranné služby.

Dle Českých drah došlo ke střetu vlaku Os 7809 s osobním automobilem. V úseku Plzeň-Valcha – Dobřany zavedena náhradní autobusová doprava. Provoz je přerušen přibližně do 13 hodiny.

AKTUALIZACE:

"Řidič ročník 1976 nákladního vozidla, který jel ve směru od Šlovic na Dobřany, zřejmě i přesto, že byl v provozu zabezpečovací systém železničního přejezdu (světelný i zvukový), vjel na přejezd, kde právě projížděl osobní vlak od Klatov. Došlo ke střetu a vozidlo skončilo několik metrů za železničním přejezdem," popsala událost Eva Červenková, mluvčí policie.

U strojvedoucího vlaku byl alkohol vyloučen dechovou zkouškou a u řidiče vozidla byl nařízen odběr krve. "Za vozidlem byl připojen přípojný vozík, kde byl přepravován jeden kus skotu (zraněn). Komunikace mezi obcemi Šlovice a Dobřany, a taktéž železniční trať, bude v době šetření nehody uzavřena. Přesnou příčinou a veškerými okolnostmi dopravní nehody se zabývají kriminalisté z územního odboru Plzeň - venkov," dodala mluvčí policie.
 

Foto ZZSPK, HZSPK, hasiči Dobřany

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24