Železniční most v Pňovanech boduje v prestižních soutěžích - FOTKY

17.10.2020 18:35

V úterý 13. října získal most ocenění PATRIA NOSTRA 2020, zástupci Správy železnic ho převzali z rukou Marcely Krejsové. Most u Pňovan zároveň uspěl v prestižní soutěži Stavba roku 2020.

Document (1)
Document (1)Document (2)Document

Cena PATRIA NOSTRA je udělována za příkladný investiční a architektonický počin, který má přispět k rozvoji venkova a uspokojování potřeb jeho obyvatel a návštěvníků.

V Plzeňském kraji byla cena udělena za rekonstrukci železničního mostu v Pňovanech a vybudování lávky pro cyklisty. „Most v Pňovanech je krásná unikátní stavba, která byla mimo jiné také oceněna jako Stavba roku Plzeňského kraje za rok 2019. Těší mě, že byla vyhodnocena také jako významná stavba za období let 1990 – 2020,“ uvedla Marcela Krejsová.

V prestižní soutěžní přehlídce Stavba roku 2020 se rekonstrukce mostu na trati Pňovany–Bezdružice také zařadila mezi vítěze. Toto prestižní ocenění získalo celkem 8 staveb z celé České republiky.

Udělení a představení titulů Stavba roku je každoročně nejvýznamnější událostí roku ve stavitelství a architektuře.

Držitelé titulů v letošním roce poprvé v historii soutěže získali unikátní symbolické křišťálové ocenění, které má podobu razítka v designu Ronyho Plesla vyrobené sklárnou Rückl. Razítko symbolicky představuje to poslední a zcela výjimečné „razítko“ v procesu celé realizace stavby.

FOTO: Krajský úřad Plzeňského kraje

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24