QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Železniční trať z Chodové Plané je uzavřena, vykolejil vlak - FOTKY

28.07.2019 18:10     28.07.2019 22:36

Na železniční trati Mariánské Lázně - Chodová Planá byl zcela zastaven provoz. Důvodem je vykolejený nákladní vlak nedaleko Mariánských Lázní. Trať bude uzavřena ještě několik dní.

vlak1
vlakvlak2vlak1

Podle zasahujících hasičů z Karlovarského kraje nebyl při nehodě naštěstí nikdo zraněn. Na trati byl v neděli odpoledne zcela přerušen provoz. Nejezdící vlaky v úseku Chodová Planá - Mariánské Lázně nahradily autobusy.

Podle informací ČD bude provoz na trati 170 Beroun - Plzeň - Cheb v úseku Chodová Planá - Mariánské Lázně obnoven až za několik dnů. Podle předpokladů bude trať uzavřena do 2. srpna.

"Dnes 28. 7. 2019 v 16.33 hodin mezi Chodovou Planou a Mariánskými Lázněmi vykolejil nákladní vlak. Při mimořádné události vykolejila lokomotiva a třináct vozů. Lokomotiva na čele vlaku a čtyři vozy na jeho konci jsou nevykolejeny. Celkově byla škoda odhadnuta na 29 000 000 Kč (20 mil. vlak, 9 mil. trať). Provoz na trati je zastaven. Drážní inspekce šetří příčiny a okolnosti vzniku mimořádné události v místě jejího vzniku," popisuje nehodu Drážní inspekce. 

Zde jsou informace ČD:

Vlak Ex 556 mezi stanicemi Planá u Mariánských Lázní a Mariánské Lázně NEJEDE, cestující použijí autobusy náhradní dopravy a následné vlaky. Předpokládaný čas přistavení autobusů náhradní dopravy je mezi 17:30 a 17:45 hod.

Vlak Ex 561 mezi stanicemi Mariánské Lázně a Planá u Mariánských Lázní NEJEDE, cestující použijí autobusy náhradní dopravy a následné vlaky . Předpokládaný čas přistavení autobusů náhradní dopravy je mezi 17:30 a 17:45 hod.

 

Provoz mezi stanicemi Chodová Planá a Mariánské Lázně zastaven. V úseku mezi stanicemi Chodová Plána a Mariánské Lázně je zavedena náhradní autobusová doprava.

 

Foto: HZS Karlovarského kraje - facebook HZS Karlovarského kraje, www.hzs-kvk.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24