QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zemřel Louis Gihoul, osvoboditel města Holýšov

01.07.2022 14:30

Louis Gihoul byl příslušníkem 17. praporu belgických střelců, který se osobně zúčastnil osvobození města Holýšov v roce 1945. Rád se do Plzně a Holýšova vracel na Slavnosti svobody.

díky, Ameriko _foto QAP (47)
Louis Gihoul_úmrtí_FB Holýšov (7)Louis Gihoul_úmrtí_FB Holýšov (6)Louis Gihoul_úmrtí_FB Holýšov (2)Louis Gihoul_úmrtí_FB Holýšov (1)Louis Gihoul_úmrtí_FB Holýšov (3)Louis Gihoul_úmrtí_FB Holýšov (4)Louis Gihoul_úmrtí_FB Holýšov (5)Louis Gihoul_úmrtí_FB Holýšov (8)

Ve čtvrtek 30. června zemřel válečný veterán Louis Gihoul. Zprávu o úmrtí muže, který byl vždy dobře naladěn a rozdával kolem sebe mnoho radosti, vyvěsilo město Holýšov na svoji Facebookovou stránku. Od roku 2008 byl Louis Gihoul čestným občanem města Holýšov. „S velkým zármutkem a s bolestí v srdci oznamujeme že včera zemřel ve věku 98 let pan Louis Gihoul, čestný občan města Holýšova. Pan Gihoul se osobně zúčastnil osvobození našeho města v květnu 1945 jako příslušník 17. belgického střeleckého praporu. Opakovaně navštívil naše město a s životní energií sobě vlastní vždy rozdával dobrou náladu. V jeho osobě ztrácíme nejen čestného občana našeho města, ale zároveň spravedlivého a férového muže. Přátelství, která v našem městě, ale i v Plzni navázal, byla velmi pevná a srdečná. Naše vzpomínky na společně strávený čas nikdy nevyblednou. Upřímnou soustrast jeho rodině a všem jeho blízkým. Sbohem Louisi, sbohem Lulu.“

foto QAP.cz, FB Město Holýšov

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24