QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zemřel principál cirkusu Jo-JOO, častý návštěvník Plzně

21.02.2021 13:49

Pro návštěvníky cirkusu byl impozantní postavou, a to nejen svým vzhledem. Vystupoval s tygry, byl držitelem několika rekordů. Ve světě cirkusu byl legendou. Do Plzně přjížděl se svým cirkusem pravidelně.

joo15
joo15joojoo1joo2joo4joo6joo7joo8joo10joo11joo15jooo3jooo5

Jaromír Joo zemřel v sobotu 20. února ve věku 65 let.

"S bolestí v srdci za celou rodinu Joo oznamujeme že dne 20.2 zemřela legenda cirkusového světa, veliký milovník zvířat a showman principál Jaromír Joo. Manžel, tatínek, dědeček, bratr bude vždy žít dál v našich srdcích. Nikdy na tebe nezapomeneme," informoval cirkus.

Principál Jaromír Joo byl impozantní osobností svého cirkusu. Jako jediný vystupoval s tygry. Jeho koníčkem byly především šelmy. Principál je držitelem spousty rekordů například v klidu strčí tygrovi hlavu do tlamy. Na krku nosil ulomený zub hrocha, který ho kdysi honil. Tygr mu nesčetněkrát poranil končetiny, jednou mu dokonce musela manželka šít ránu přímo v cirkusu. "Přeci s tím nepojedu do nemocnice, když to bylo jen devět stehů," svěřil se tehdy QAPu sympatický direktor, jehož cirkus vystupoval v Singapouru, Las Vegas a na mnoha jiných místech světa.

Jaromír Joo byl se svým cirkusem častým návštěvníkem Plzně. Velmi často přivážel do krajské metropole čerstvá mláďata. Sám principál Jaromír Jo si v uplynulých letech v Plzni "střihl" i pár odvážných kousků. Před několika lety se například nechal před redaktorkou QAP.CZ zasypat hady, podrobnosti i s fotogalerií najdete v článku Zasypán hady! Obří krajta se objevila na Denisově nábřeží! 

Upřímnou soustrast celé rodině.

foto: QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24