QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zemřela dlouholetá ředitelka Fakultní nemocnice Plzeň Jaroslava Kunová

14.02.2020 14:02

Jaroslava Kunova nemocnici úspěšně vedla v letech 1998 – 2014. Když nastoupila do funkce, patřilo zdravotnické zařízení mezi nejzadluženější v celé republice.

Kunova 1

Ve středu 12. února 2020 zemřela Jaroslava Kunová, žena, která stála v čele FN Plzeň v letech 1998 - 2014. Když do funkce ředitelky nastoupila, patřila nemocnice mezi nejzadluženější zdravotnická zařízení v tuzemsku. Její nástup do vedení odstartoval dynamickou etapu rozvoje celé nemocnice.

Kariéra Jaroslavy Kunové ve zdravotnictví započala v letech 1991 - 1996, kdy působila na pozici ředitelky Nemocnice s poliklinikou Stod. Na následující dva roky se stala ekonomickou náměstkyní Fakultní nemocnice Plzeň a od roku 1998 byla její ředitelkou. Kromě řízení fakultní nemocnice působila Jaroslava Kunová jako dlouholetá předsedkyně Asociace nemocnic ČR.

V roce 2014 Jaroslava Kunová v časopisu Naše nemocnice napsala: "Když jsem v roce 1998 nastupovala do naší nemocnice na pozici ředitelky, stál přede mnou, a nejen přede mnou, nelehký úkol. Dostat velkou nemocnici z finančního krachu a zajistit kvalitní zdravotní péči pro obyvatele celého regionu. Postupnými kroky, které byly určitě často bolestivé a stály dost sil a odříkání, se nám společně podařilo z  FN Plzeň vybudovat zdravotnické zařízení, které má zdravé základy, přebytkové hospodaření a spokojené pacienty. Při zpětném ohlédnutí bychom určitě našli okamžiky, kdy se něco nepodařilo, ale přesto si troufám říci, že toto období bylo požehnané. Pro nás pro všechny.“

"Budeme na Jaroslavu Kunovou vzpomínat jako na významnou osobnost Fakultní nemocnice Plzeň, která si svým konstruktivním, a zároveň empatickým jednáním získala uznání široké odborné veřejnosti, pacientů a mnoha zaměstnanců FN Plzeň,“ uvádí Fakultní nemocnice Plzeň na svých webových stránkách.

ZDROJ: FN Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24