QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Žena našla ve svém domě granát. Byl řádně ukrytý v truhle na půdě - FOTKY

21.05.2022 13:37

Vyklízíte půdu a v truhle najdete nebezpečný předmět. Jak se zachováte? Policisté chválí ženu, která našla při úklidu předmět připomínající granát.

granát_pčr1
granát_pčrgranát_pčr1

Žena při vyklízení půdních prostor našla v truhle ruční granát a munici. Přivolaný policejní pyrotechnik nález zajistil a odvezl k odborné likvidaci. "Na obvodní oddělení v Nepomuku se 17. května letošního roku dostavila žena, která přišla ohlásit nález granátu. Třiapadesátiletá oznamovatelka při vyklízení půdních prostor domu v jedné menší obci na Nepomucku nalezla v truhle předmět připomínající granát a náboje. Žena se při nálezu podezřelého předmětu zachovala správně, na nic nesahala, s předmětem nijak nemanipulovala a rychle šla učinit oznámení na policii. Policisté zajistili místo nálezu do příjezdu přivolaného policejního pyrotechnika," uvedla policejní mluvčí Eva Červenková.

Pyrotechnik na místě zjistil, že se jedná o ruční granát britské výroby a munici pocházející zřejmě z druhé světové války. "Policejní pyrotechnik nalezené věci zajistil a převezl k odborné likvidaci," dodala mluvčí.

Fotky: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24