QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Žena nepřizpůsobila rychlost jízdy a dostala smyk, je to častý důvod nehod

30.10.2020 8:51

Prší a je zataženo. Řidiči by měli brát při řízení v potaz všechny okolnosti a přizpůsobit jim jejich jízdu. Nehoda kvůli nevhodné jízdě na mokrém pvrchu se stala na Klatovsku.

Klatovy nehoda3
Klatovy nehoda3Klatovy nehoda2 - kopieKlatovy nehoda - kopieKlatovy nehoda1 - kopie

Řidička nepřizpůsobila rychlost jízdy a na mokrém povrchu dostala s vozidlem smyk.       

Ve čtvrtek 29. října po druhé hodině odpolední řídila jednačtyřicetiletá žena osobní automobil Renault Thalia po silnici I. třídy č. 22 ve směru od Zavlekova na Klatovy. "Před obcí Kocourov, při průjezdu pravotočivou zatáčkou v klesání, nepřizpůsobila rychlost jízdy stavu vozovky a svým schopnostem a na mokrém povrchu vozovky dostala s vozidlem smyk. Následně narazila pravým bokem do svodidel na pravé straně komunikace, čímž byla odhozena zpět na vozovku a do protisměrné části vozovky, kde rovněž pravým bokem došlo ke střetu s protijedoucím osobním automobilem Suzuki Swift sedmačtyřicetileté řidičky," uvedla mluvčí policie Damgmar Brožová.

Po střetu Renault vyjel vlevo mimo silnici, kde se v silničním příkopu převrátilo na střechu. Vozidlo Suzuki zůstalo po střetu na vozovce.

"Na vozidlech vznikla škoda v celkové výši 105 tisíc korun. Ke zranění došlo u řidičky vozidla Renault a jejího spolujezdce a u řidičky vozidla Suzuki. Požití alkoholu před jízdou policisté vyloučili dechovými zkouškami. Dopravní nehodu dále šetří policisté Dopravního inspektorátu v Klatovech," dodala Dagmar Brožová.

Foto: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24