Žena se vydávala za zdravotní sestru, seniorku okradla o úspory

11.07.2018 17:32

Vynalézavost zlodějů v Plzni už nemá nejspíš hranice. Tentokrát se zlodějka vydávala za zdravotní sestru a ženu okradla v jejím bytě o desítky tisíc...

DSC00083

Případ se odehrál v jednom z domů na Koterovské na Slovanech. Už se jím zabývá kriminálka. Po zlodějce, která využila důvěřivost důchodkyně, stále pátrají.

"Dosud neznámá pachatelka v úmyslu vniknout do bytu seniorky použila lest, a to takovou, že se vydávala za zdravotní sestru ze zdravotní pojišťovny s tím, že jde vrátit ženě přeplatek za léky. Seniorka v dobré víře pachatelku pustila dovnitř. Jelikož pachatelka tvrdila, že má u sebe jen pětitisícovou bankovku, musela seniorka odhalit místo, kde měla schované peníze, aby mohla vrátit zbytek peněz," popisuje mluvčí policie Hana Rubášová.

Seniorka tak nevědomky v podstatě otevřela zlodějce cestu ke svým životním úsporám. "V nestřeženém okamžiku pachatelka ženě odcizila obálku s penězi a z bytu odešla. Seniorce vznikla škoda téměř 50 000 korun," dodává policejní mluvčí. 

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež spáchaný v jednočinném souběhu s přečinem porušování domovní svobody. Pachatelce hrozí až dva roky ve vězení.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24