QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Žena spolykala prášky a zapila je vínem! Život jí zachránili strážníci

10.09.2018 13:51

Strážníci v Plzni se zasloužili o další záchranu života. Tentokrát se jim podařilo včas zasáhnout u mladé ženy, která zapila velké množství léků vínem...

IMG_1563

Dramatickou záchranu mladé ženy, která se pokusila o sebevraždu, mají na kontě plzeňští strážníci. Tentokrát je vzburcovala matka dívky. Když spolu telefonovaly, zdálo se jí, že dcera není v pořádku. Obrátila se proto právě na městskou policii.

Do bydliště mladé ženy vyjela okamžitě hlídka, které se podařilo dostat až k bytu. "Po intenzivním klepání na dveře jim otevřela žena, která evidentně nebyla v pořádku. Působila na první pohled dost zmateně, téměř nereagovala na podněty, měla rozšířené zorničky, nepřítomný pohled. Na otázky ohledně zdravotního stavu neodpovídala, jen občas pokývala hlavou," popisuje mluvčí městské policie Jana Pužmanová. Stejným způsobem žena přiznala, že si vzala léky a strážníků ukázala i prázdné obaly.

V tom se začal její zdravotní stav zhrošovat. "Hůře se jí dýchalo, projevila se u ní větší dezorientace. Zjistit se podařilo, že léky zapila vínem. Strážníci ji posadili na židli a poskytli nezbytnou první pomoc. Aby u ní vyvolali zvracení pro vyprázdnění žaludku, podali jí slanou teplou vodu," pokračuje mluvčí strážníků.

Na místo musela vyjet i záchranka, která otrávenou ženu převezla do nemocnice. Na místo nakonec dorazila i matka ženy a policisté, kteří si věc převzali.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24