Zima se ještě ozve, po jarních teplotách přijde sněžení

27.02.2021 12:56

Užíváte si krásné počasí? Odpolední teploty jsou vyloženě jarní. Bohužel, zima se rozhodla vrátit. Jaké teploty nás čekají v průběhu dalšího týdne?

sníh v plzni (16)

Pracovní týden bude ještě teplý, užijeme si sluníčka a docela vysokých teplot. O víkendu však přijde zlom, opět vytáhneme teplé boty a zimní oblečení. Z Britských ostrovů se bude přesouvat přes střední Evropu k jihovýchodu tlaková výše a postupně bude slábnout. Ve čtvrtek přejde přes naše území studená fronta od severozápadu, za níž k nám bude mezi další tlakovou výší nad Britskými ostrovy a tlakovou níží nad severovýchodní Evropou proudit studený vzduch od severu.

Předpověď na neděli:

V noci polojasno až skoro jasno, místy mlhy i mrznoucí. K ránu v severovýchodní polovině území přibývaní oblačnosti. Přes den polojasno až skoro jasno, zpočátku místy přechodně až oblačno. Ráno a dopoledne místy mlhy i mrznoucí nebo zataženo nízkou oblačností, která se ojediněle udrží po celý den. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C, při déletrvajícím vyjasnění až -5 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 11 °C, při déletrvající nízké oblačnosti nebo mlze kolem 3 °C, v 1000 m na horách kolem 2 °C. Slabý proměnlivý nebo severní vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na pondělí:

Zataženo nízkou oblačností nebo mlhy, i mrznoucí. Ojediněle, během dne na většině území jasno nebo skoro jasno. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C, při mírném větru kolem +2 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 11 °C, při déletrvající nízké oblačnosti nebo mlze kolem 4 °C. Slabý proměnlivý nebo východní vítr do 4 m/s, na severovýchodě a východě přechodně mírný severovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na úterý:

Jasno nebo skoro jasno. Místy mlhy, i mrznoucí nebo zataženo nízkou oblačností, která se ojediněle udrží po většinu dne. Nejnižší noční teploty +2 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 8 až 13 °C, při déletrvající nízké oblačnosti nebo mlze kolem 5 °C. Slabý proměnlivý nebo jihovýchodní vítr do 4 m/s.

Předpověď na středu:

Jasno až polojasno. Místy mlhy, i mrznoucí nebo zataženo nízkou oblačností, která se ojediněle udrží po většinu dne. Nejnižší noční teploty +2 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 9 až 14 °C, při déletrvající nízké oblačnosti nebo mlze kolem 6 °C. Slabý proměnlivý nebo jihovýchodní vítr do 4 m/s se bude během dne měnit na jihozápadní až západní.

Předpověď na čtvrtek:

Jasno až polojasno, v noci a ráno místy zataženo nízkou oblačností nebo mlhy, i mrznoucí. Během dne od severozápadu přibývání frontální oblačnosti, na většině území déšť nebo přeháňky, postupně nad 600 m a na severu ve všech polohách srážky sněhové. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 9 až 14 °C, na severu kolem 7 °C. Slabý proměnlivý nebo jihozápadní vítr do 4 m/s se bude měnit na mírný severozápadní až severní vítr 2 až 6 m/s.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:

Zpočátku oblačno až zataženo, na většině území občas sněžení nebo sněhové přeháňky. Postupně oblačno až polojasno, místy sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty v pátek +2 až -3 °C, v dalších dnech -2 až -7 °C, při déletrvající zmenšené oblačnosti kolem -9 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až 5 °C.

Foto: Qao.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24