Zima se vrátila! Na Špičáku před prázdninami sněží a mrzne

27.02.2020 9:24

Šumavský Špičák hlásí před startem jarních prázdnin na Plzeňsku až 10 centimetrů nového prašanu. Když to počasí umožní, skiareál zvažuje otevření dalších sjezdovek.

škola špičák

Konečně alespoň nějaká trochu déle trvající zima si našla cestu na šumavský Špičák, kde zatím napadlo v horních partiích okolo 10 centimetrů prašanu. V dolních sice leží o pár centimetrů méně, přírodní sníh má ale padat i v dalších dnech.

"Během dneška a na pátek 28. února  je hlášeno dalších více než 10 centimetrů, mrzne a můžeme taky zasněžovat. Sníh drží delší dobu konečně i mimo sjezdovky, takže jsme snad u nás přivítali pořádnou zimu, co vydrží více než jen pár dnů, jako tomu bylo v předchozích týdnech,“ uvedl ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.   

Před startem jarních prázdnin v Plzni a okolních okresech v areálu přemýšlí i otevření dalších sjezdovek. "Nechci nic planě slibovat. Pokud napadne, co je v předpovědi, umíme si představit, že minimálně sjezdovky v horní části střediska budeme moci otevřít. Moudřejší budeme v pátek a novinky zveřejníme na svém webu nebo sociálních sítích,“ dodává Vladimír Kasík.

Na sjezdovkách, kde se nyní lyžuje, leží už více než 30 centimetrů sněhu, na povrchu je prašan. Na vlecích se nečeká, sjezdovky nejsou přeplněné lidmi a otevřené tratě mají trvale svoji kvalitu.

Ski&Bike Špičák aktuálně nabízí hlavní sjezdovku v kombinaci hořejšího úseku trojky Slalomové s přejezdem na dvojku U zalomeného a rodinnou Spodní Šanci. Dále je k dispozici lyžařské hřiště s pohyblivým kobercem a sjezdovka od parkoviště. Další trati se budou případně otvírat podle vývoje počasí a napadaného množství sněhu.

Lanovka na vrchol Špičáku, kotva na Spodní Šanci, vlek k parkovišti a vleky pro děti včetně pohyblivého koberce jsou v provozu každý den od 8.30 do 16 hodin. K dispozici jsou všechny další služby – půjčovna vybavení, servis lyží či lyžařská škola. Večerní lyžování na Spodní Šanci se koná každý pátek, sobotu a středu od 18.30 do 21 hodin.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24