QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zloděj ujížděl před policisty na kradeném kole! Policie shání majitele - FOTO

18.01.2019 10:32

Zloděj ujížděl před policisty na kradeném kole. Nakonec ho vypátral až služební pes. Policie případ dál šetří, v současné době především shání majitele kola.

kolo

Policisté v Plzni na Borech šetří krádež kola. Zloděj na něm před policisty ujížděl, nakonec se ho ale podařilo dopadnout. Majitel kola je ale stále neznámý.

"Dne 10. ledna krátce po půlnoci policisté oddělení hlídkové služby zaregistrovali muže projíždějícího se na jízdním kole v Plzni na Klatovské třídě v blízkosti náměstí Míru. Z důvodu nezvyklé reakce cyklisty, který při spatření policistů začal na jízdním kole ujíždět a kličkovat v borských ulicích směrem ke kolejím tamního učiliště, byl policisty bezprostředně pronásledován. Prchající cyklista zmizel policistům z dohledu až v nedostupném terénu okolo místní komunikace," popisuje mluvčí policie Veronika Hokrová.

Na místo byl přivolán policejní kynolog se služebním psem. "Ten po necelých třech hodinách od pronásledování muže vypátral v křovinatém porostu, kde se ukrýval i s jízdním kolem. Následně byl 33letý podezřelý muž na místě zadržen. Policisté muže vyzvali k vydání bicyklu, který na místě zajistili a případem se dále zabývají," dodává policejní mluvčí.

Policie nyní shání majitele kola. "Dalším šetřením ve věci policisté zjistili, že zajištěné jízdní kolo není v evidenci čipovaných kol a do současné doby se jeho majitel nepřihlásil," potvrdila mluvčí policie.

Majitel se má přihlásit buď na Obvodní oddělení policie Plzeň-Bory v Nemocniční ulici. Volat může také na telefonní čísla 974 325 851, 974 325 851 nebo na linku 158.

FOTO: Policie ČR

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24