QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zloděj ukradl auto přímo při prodeji a pak naboural. Policie hledá svědky

30.05.2020 7:48

Muž projevil zájem o koupi auta, s prodávajícím si domluvil společnou projížďku, ale s vozidlem mu ujel, než stačil nasednout. Potom naboural do několika aut na plzeňské Roudné.

Případem se zabývají policisté z Vinic. "Policisté vedou prověřování v trestní věci, kde je dáno podezření ze spáchání přečinu neoprávněné užívání cizí věci. Tohoto jednání se měl dopustit neznámý zájemce, který se přihlásil na inzerovanou nabídku na internetovém portálu, kde poškozený majitel své vozidlo nabízel k prodeji. Po vzájemné domluvě se dohodli na osobním setkání, ke kterému došlo včera dne 28. května 2020 ve večerních hodinách v Plzni v Křižíkově ulici. Na místě se nacházel muž, v zastoupení za zájemce, který již na poškozeného prodávajícího a předmětné vozidlo čekal,“ sděluje policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Po prohlídce vozidla se domluvili na společném projetí vozu a než stihl prodávající nasednout na místo spolujezdce, neznámý muž s autem odjel ulicí Pod všemi Svatými a dále do ulice na Roudné, kde odbočil směrem k Rooseveltovu mostu. Přitom narazil do několika zaparkovaných aut.

"Jedná se o muže tmavé pleti, hubené postavy vysoké cca do 180 cm, ve věku cca 35 let. Ústa i nos měl překrytý bílou rouškou, na hlavě měl nasazenou černou kšiltovku a oblečen byl do tmavé mikiny s kapucí a tmavých kalhot. Mluvil česky bez přízvuku,“ popisuje pachatele mluvčí.

Policie má i popis ukradeného vozu. "Jedná se o osobní motorové vozidlo tovární značky Citroen C1, registrační značky 4U3 8041, stříbrné barvy,“ dodává Veronika Hokrová.

Policie žádá o pomoc při pátrání veřejnost. Pokud někdo zahlédl zmíněné auto, měl by se přihlásit na nejbližší obvodní oddělení policie nebo zavolat na linku 158.

FOTO: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24