Zloděj v Plzni z garáže rodinného domu odnesl lup za více jak 50 tisíc korun

27.01.2022 14:18

Zloděj v Plzni si při vloupání do garáže s sebou odnesl celkem čtyři kusy kol na osobní auto, pánské horské kolo, krovinořez i sportovní batoh. Policisté po něm stále pátrají.

Hasiči Železná Ruda - kopie

Zloděj zavítal na soukromý pozemek rodinného domu ulice Polní v Plzni a v noční době ze dne 25. na 26. ledna vnikl do garáže přilehlé k rodinnému domu, kde tou dobou spali jeho obyvatelé. Pachatel nejprve musel překonat 150 centimetrů vysoké oplocení pozemku, aby se pak dostal do zabezpečené dřevěné kůlny, přičemž poškodil zárubně vstupních dveří. Tu prohledal, ale nic neodcizil,“ sděluje policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Zřejmě nechtěl odejít pryč s prázdnou, prošel zahradou k zajištěné garáži náležící k rodinnému domu, přičemž poškodil dřevěný rám okna, kterým vnikl dovnitř. „Zde odcizil uvedené věci, které se staly předmětem jeho zájmu. Aby se se všemi věcmi dostal ven, násilím prorazil zajištěná garážová vrata, kterými vše vynesl z pozemku pryč. S největší pravděpodobností pachatel nebyl na lupu pěšky, ale mohl dle všeho vše naložit do přistaveného vozu, se kterým odjel neznámo kam,“ říká Veronika Hokrová.

Zloděj svým jednáním způsobil hmotnou škodu za více jak pět desítek tisíc korun. Policisté pátrají po pachateli, který je podezřelý ze spáchání trestných činů krádež a porušování domovní svobody a případem se dále zabývají. 

 

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24