Zloději v Plzeňském kraji se neštítí ničeho. Okradou i charitu

01.07.2022 7:45

Policisté v posledních dnech řeší v Plzeňském kraji četné krádeže. Zloději berou vše, co jim přijde pod ruku. Dřevo, česnek, ale neštítí se okrást i charitu..

IMG_1879

Na Rokycansku policisté z obvodního oddělení Hrádek pátrají po zloději, který ukradl mimo jiné velké množství česneku. "Policisté pátrají po totožnosti neznámého pachatele, který v obci jejich okrsku odcizil zhruba tři sta paliček česneku, což představuje asi 20 kilogramů zeleniny, dále dvě světla a fotopast," uvedla Dagmar Brožová, mluvčí policie. "Majiteli tak byla způsobena škoda 6 tisíc korun. Hrádečtí policisté provedli ohledání místa činu a šetření v okolí. Případ evidují jako přestupek proti majetku."

To, že se zloději neštítí ničeho, dokázal dosud neznámý pachatel, který se vloupal do areálu charity. "Ve středu 29. června v nočních hodinách se neznámý pachatel vloupal do areálu jedné plzeňské charity a z oploceného dvora odcizil 24 plechovek s minerálkou o objemu 0,5 l. Způsobil škodu ve výši 400 korun," uvedla mluvčí policie Michaela Raindlová. "Policisté po pachateli pátrají. Pokud bude dopaden, hrozí mu v případě prokázání viny až dva roky odnětí svobody."

V Hlohovicích na Rokycansku pátrají policisté po zloději, který ukradl dřevo za téměř 200 tisíc korun. "Z areálu v obci Hlohovice v blíže nezjištěné době během uplynulého čtvrt roku odcizil neznámý pachatel 99,26 metrů krychlových dřevní hmoty – kulatinu borovice o délce 12 metrů. Poškozené firmě tak způsobil škodu ve výši 193 tisíc korun," uvedla mluvčí policie Dagmar Brožová. "Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež. Po odcizených věcech i po pachateli pátrají. Tomu hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až tři roky."

Domažličtí policisté pátrají po zloději, který násilným způsobem vnikl do stavební buňky. "Policisté přijali dne 28. června v ranních hodinách oznámení o krádeži elektrocentrály a kabelů ze stavební buňky umístěné v jedné menší obci na Domažlicku. Neznámý pachatel násilným způsobem vnikl do kovové stavební buňky, ze které odcizil kromě elektrocentrály a kabelů o různých délkách, také pracovní nářadí, kanystr s benzinem a nerezové trubky různých rozměrů. Pachatel tímto svým jednáním způsobil škodu ve výši téměř 170 tisíc korun," uvedla Barbora Šmaterová, mluvčí policie. "Případ si na místě převzali domažličtí kriminalisté, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež, pátrají po pachateli a odcizených věcech."

foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24