Zneužití tísňových linek v Tachově mají na svědomí děti

13.02.2018 22:14

Policisté už znají anonyma, který volal na tísňové linky a zbytečně zalarmoval záchranáře. Jednalo se o žert dvou školáků.

maják foto QAP

Zneužití tísňové linky vyšetřují od 29. ledna tachovští policisté. "Nejprve anonym kolem 19 hodin oznámil na linku tísňového volání 158, že na náměstí v Tachově dochází ke vzájemnému napadání mezi dvěma muži. Prověřením této skutečnosti bylo zjištěno, že se nezakládá na pravdě,“ sděluje policejním mluvčí Dagmar Jiroušková. 

Chlapci ve věku 10 a 14 let se ale bavili dál. "Po několika minutách oznámil anonym na tísňovou linku 155, že v jedné z restaurací poblíž tachovského náměstí došlo k pobodání nožem. Ani tato informace se nezakládala na pravdě,“ dodává mluvčí. Na místo ale zbytečně vyjela zdravotnická záchranná služba.

"Následným šetřením policisté ustanovili pachatele, kterými byli dva nezletilí chlapci. Tachovští policisté případ kvalifikovali jako přestupek zneužití tísňové linky a v nejbližší době jej oznámí věcně příslušnému telekomunikačnímu úřadu,“  uzavírá Dagmar Jiroušková.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24