Zoo chystá mikulášské odpoledne. Nadílka vyvrcholí uspáváním medvědů

05.12.2019 9:24

Strašidelné peklo, nadílku i komentované ukládání medvědů k zimnímu spánku, to všechno nabídne tuto sobotu plzeňská zoologická zahrada. Na každé dítě čeká v zoo dárek.

Doubravka rozsviceni a mikulas (58)

Adventní program v plzeňské zoo pokračuje. Velké čertovské odpoledne proběhne na statku Lüftnerka už tuto sobotu 7. prosince od 15 hodin.

Na děti čeká strašidelné peklo s čerty i laskavý Mikuláš s andělem. "Každý malý návštěvník od nich dostane dárkový sáček s dobrotami. Musí jim ale zazpívat úryvek z písničky nebo zarecitovat kousek básničky. Mikuláš rád předá rovněž dáreček od rodičů," sděluje za organizátory akce František Hykeš.

Na mikulášský a čertovský program naváže komentované ukládání medvědů k zimnímu spánku. "Zájemci si v doprovodu ošetřovatele prohlédnou podzemní ubikace, v nichž budou medvědi zalezlí až do začátku března. Medvědí spánek je označován jako nepravý, poněvadž tělesná teplota se v jeho průběhu snižuje jen minimálně; spotřeba kyslíku je asi poloviční, ovšem tep může klesnout až o 75 procent," vysvětluje František Hykeš.

Na adventní akce můžeme do zoo vyrazit i v dalších dnech. V sobotu 14. prosince se na statku Lüftnerka rozsvítí za doprovodu rodinného souboru Vivat Familia vánoční strom. Program začne ve 14 hodin.

Tradiční živý betlém, letos v podání žáků ZŠ v Dolní Bělé, je nachystán na čtvrtou adventní sobotu 21. prosince.  

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24