Zoo láká na novinku letošního adventu. Na Lüftnerce se rozzáří vánoční strom.

12.12.2019 9:04

Během třetí adventní soboty ožije statek Lüftnerka hudbou. Návštěvníkům zoologické zahrady zahraje soubor Basta Fidli.

2

Adventní program v plzeňské zoologické zahradě nabídne tuto sobotu 14. prosince novinku. Ve 14 hodin se na statku Lüftnerka rozzáří vánoční strom. Návštěvníci zahrady se mohou těšit i na kulturní program.

"Oproti původně avizovanému velkému rodinnému souboru Vivat Familia zahraje komornější uskupení Basta Fidli. To proto, aby se účinkující vešli do statkové hospody a návštěvníci si mohli vyslechnout adventní koncert v teple u praskajícího krbu a při sklence svařáku. Soubor působí při Základní umělecké škole Plzeň -Terezie Brzkové, s níž zoologická a botanická zahrada spolupracuje při různých příležitostech několik let,“ uvádí za organizátory František Hykeš.

Vyvrcholením adventního času v plzeňské zoologické a botanické zahradě bude příští sobotu 21. prosince od 15 hodin živý betlém.  "Po loňském velkém úspěchu u návštěvníků se v něm představí opět žáci Základní školy Ludvíka Očenáška z Dolní Bělé. Přihlížející pozdraví a představení se zúčastní biskup plzeňský a dvojitý kmotr zvířátek v zoo Tomáš Holub,“ uzavírá František Hykeš.

FOTO: ilustrační  

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24