Zoologická a botanická zahrada Plzeň se po sedmi a půl měsíci opět otevřela

19.04.2021 13:18

Od pondělí 12. dubna je zoologická a botanická zahrada opět v provozu. Otevřen je i přilehlý Dinopark. Celý areál však funguje v omezeném režimu a za dodržování přísných hygienických opatření.

NOSOROŽCI ZOO 1

Po sedmí a půl měsících je zoologická a botanická zahrada Plzeň znovu otevřena. I nadále se však musí dodržovat hygienická opatření, jako je nošení roušek, musí se dodržovat rozestupy.

Pracovníci zoo pro návštěvníky připravili dostatek desinfekčních prostředků, které jim jsou při návštěvě zoo k dispozici. Omezený je i počet návštevníků, který byl stanoven na 2500 lidí, tedy na 20 procent celkové kapacity areálu. Rezervace nejsou nutné.  Areál je přístupný v letním režimu, tedy od 8:00 do 19:00 hodin, pokladna se uzavírá v 18:00 hodin.

Zoo se otevřela 12. dubna. Kvůli nepříznivému počasí se však netěšila hojným počtem návštěvníků. "Hned v prvním týdnu po otevření zoologické zahrady nám nepřálo počasí. V průběhu týdne jsme zaznamenali pouze stovky návštěvníků. V sobotu zoologickou zahradu pak navštívilo přibližně 2000 lidí. V neděli jsme téměř dosáhli povolené kapacity 2 500 lidí," říká tiskový mluvčí zoo Martin Vobruba.

Uzavřeny jsou stále všechny pavilony, prodejna suvenýrů i Akva Tera na Palackého třídě. "Dokud nebudou rozvolněna protipandemická opatření, nemůžeme pořádat ani komentované prohlídky ani jiné akce," sdělil QAPu tiskový mluvčí zoo Martin Vobruba.

V restauračních zařízeních uvnitř zoo fungují výdejní okénka.

 

Foto: QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24