Zoologická zahrada v Plzni láká na zimní romantiku! FOTKY

19.01.2019 8:12

Zoologická zahrada v Plzni je každý dne otevřená i v zimních měsících, aktuálně navíc láká k opravdu romantickým procházkám. Sníh vykouzlil hodně stylové scenérie.

1
123456781091211

Plzeňská zoo se pyšní novým návštěvnickým rekordem, který padl v loňském roce. Dorazilo celkem 481 269 návštěvníků. To je o 20 tisíc návštěvníků víc než v roce 2017. Byl tak pokořený dosavadní roční rekord z roku 2011, kdy do zoo zavítalo 460 969 lidí.

„V pořadí českých a slovenských zoo zaujímá naše plzeňská páté místo v počtu návštěvníků, počet příchozích roste již sedm let. K těmto úspěšným číslům především přispívá rozmanitá kolekce a vzhled zahrady, marketing, akce i počasí, ale také neobvyklé expozice jako například Království jedu, Česká řeka, Svět v podzemí nebo Asijská zahrada," říká mluvčí zoo Martin Vobruba.

Samozřejmě velkým tahákem jsou i zvířata. Plzeňská zoo se navíc pyšní velmi úspěšnými odchovy. "Velkým lákadlem jsou nosorožci indičtí se dvěma odchovy a rozsáhlé přírodní výběhy šelem a primátů. V letošním roce se nám podařilo odchovat dvoje mláďata lva berberského, vzniklo nové interiérové hřiště na statku Lüftnerka, proměnou prošly expozice tučňáků a velká voliéra ptáků,“ dodává Martin Vobruba.

Zoologická zahrada je otevřená celoročně. V zimních měsících nicméně funguje ve zkrácené otevírací době. Otevřeno je od 9 do 17 hodin, pokladny se zavírají už v 16:30. Zároveň se zimní otevírací  dobou platí také vstupné vedlejší sezóny. Dospělý zaplatí 100 korun,  zlevněné vstupné je 70 korun a rodinná vstupenka vyjde na 310 korun.

FOTO: fcb Zoo Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24