Zoufalý muž se pokusil o sebevraždu. Plzeňští policisté ho zachránili! – FOTKY

29.07.2022 13:21

Ve čtvrtek 28. července se díky precizní a rychlé práci policistů podařilo sedmapadesátiletého muže zachránit. Na místě musela zasahovat i záchranná služba.

MPP zachraňuje sebevraha_MPP (1)
MPP zachraňuje sebevraha_MPP (1)MPP zachraňuje sebevraha_MPP (3)MPP zachraňuje sebevraha_MPP (1)MPP zachraňuje sebevraha_MPP (2)

Nelehký úkol stál ve čtvrtek 28. července odpoledne před strážníky operačního oddělení městské policie a strážníky v terénu. „Na linku tísňového volání 156 po druhé hodině odpolední oznámil neznámý muž svůj úmysl skoncovat se životem. Operační strážník se v tu chvíli snažil zoufalého muže udržet co nejdéle na telefonu a získat co nejvíce indicií k mužovu nalezení. Muž však po chvíli zavěsil,“ popsala událost Jana Pužmanová, mluvčí Městské policie Plzeň.

„Operační strážník okamžitě zkontaktoval Policii ČR, šlo o čas. Mezitím se druhému z operačních strážníků zadařilo s mužem odhodlaným ukončit život znovu navázat telefonní spojení a získat od něj krátký popis místa, kde se pohybuje. Motorizovaná hlídka okamžitě díky místní znalosti pojala podezření, že by se mohlo jednat o lokalitu v okolí ulic Břeňkova x Na Vršíčkách a vydala se na místo,“ řekla Pužmanová.

Policie muže dokázala vypátrat, ten však zpočátku řekl, že tísňovou linku nevolal. „V průběhu pátrání si hlídka povšimla muže, který se pokoušel před hlídkou ukrýt v křoví. Rozrušený muž zprvu popíral, že by volal na linku tísňového volání, po chvíli se však rozplakal a prozradil důvod, proč chce sebevraždu spáchat. Během hovoru se strážníkům přiznal, že se napil nemrznoucí směsi. Na místo se dostavila v ten okamžik i hlídka Policie ČR a začala se strážníky spolupracovat,“ uvedla mluvčí policie.

Policisté přivolali na místo záchrannou službu. „Strážníci přivolali ihned zdravotnickou záchrannou službu. Na místě začali neprodleně poskytovat první pomoc podle telefonických pokynů operátorky záchranné služby. Posádka záchranné služby si po příjezdu převzala 57letého muže k ošetření, následně pacienta transportovala na urgentní příjem do nemocnice,“ dodala Jana Pužmanová.

 

Foto MPP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24