QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zrekonstruovaný bazén v Domažlicích chystá slavnostní otevření - FOTKY

22.11.2019 7:59

Po kompletní rekonstrukci se bazén v Domažlicích oficiálně otevře veřejnosti na začátku příštího týdne. Otevření bude předcházet den otevřených dveří...

domazlice bazen
domazlice bazenbazen 1bazen 2bazen 4bazen domaz0bazen domazlice 1bazen domazlice4bazen domazlice8bazen domazlice9bazen domazlice11bazen domzbazen 5bazen6bazen7bazen10Bez názvu - 2domazlice bazen1nazen terminaldomazlice bazen5

Rekonstrukce a dostavba bazénu v Domažlicích finišovala po letních prázdninách. Už od října fungoval bazén ve zkušebním provozu. Využívaly ho děti při školních plaveckých výcvicích a členové plaveckých oddílů.

Teď už se blíží samotné otevření pro širokou veřejnost. "Už v pondělí 25. listopadu si zájemci budou moci prohlédnout areál opraveného a dostavěného plaveckého bazénu. Pro širokou veřejnost je od 14 do 16 hodin připraven den otevřených dveří," láká za město mluvčí radnice Josef Babor. Pozvaní hosté si bazén prohlédnou v rámci slavnostního otevření, které se plánuje na 11. hodinu. Běžný provoz pro veřejnost bude zahájen o den později, v úterý 26. listopadu ve 13 hodin.

Návštěvníci v novém areálu najdou kromě standardního 25 metrů dlouhého sportovního bazénu se šesti drahami i wellness bazén s dvěma whirlpooly, masážními tryskami a lehátky. Teplota vody v něm bude 36 stupňů Celsia. Relaxační bazén, do nějž bude ústit nový 70metrový prosvětlený a zateplený tobogán a v němž bude protiproudem, chrliče vody a jeskyně, bude ohříván na 32 stupňů Celsia.

"Moderní Wellness & Aquacentrum o rozloze 1200 m2 se rozkládá ve dvoupodlažní budově s přístupem z ulice Palackého v Domažlích. V přízemí je k dipozici 25 m plavecký bazén, ve vedlejších prostorách pak Wellness bazén s masážními tryskami, s vyhřívaným tobogánem, finskou a parní saunou. Dětský bazén je ve stejném podlaží. U recepce Wellnessu je Ricochetový kurt a Fitness sál. Pro maximální pohodlí hostō je v I . patře připravena restaurace s kuchyní.  Ve II. patře se nachází plně vybavený konferenční sál, moderní 4 dráhová kuželna a 2 dráhy Bowlingu. V nejbližších měsících bude v provozu i ubytovna hotelového typu s kapacitou 47 hostů," dodává Josef Babor.

bazen6

Vstup bude přes čipové karty, ceník je hotový...

Základní vstupné za hodinový vstup do plaveckého a malého bazénu je 60 korun. Děti do 15 let, studenti, senioři nad 65 let , ZTP a ZTP/P zaplatí polovinu. Děti do 6 let v doprovodu dospělé osoby budou mít vstup zdarma.

Za vstup do plaveckého bazénu, malého bazénu, relax bazénu a zážitkového bazénu s tobogánem dospělý host zaplatí 100 korun za 90 minut. Připravené je také rodinné vstupné -  za dvě hodiny vstupu do plaveckého bazénu, malého bazénu, relaxační bazénu a zážitkového bazénu s tobogánem zaplatí jeden dospělý a až tři děti 250 korun,  2 dospělí a až tři děti pak 300 korun.

Rozsáhlý saunový svět budou moci dospělí navštívit už od 120 korun za 90 minut. Vstupné bude řešeno formou kreditu na čipu, který budou mít návštěvníci stále při sobě.

FOTO: Město Domažlice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24