"Zůstaňte doma." K výzvě ministra zdravotnictví se připojil i plzeňský biskup

16.10.2020 18:30

Plzeňský biskup Tomáš Holub napsal dopis, v němž rozvíjí heslo, které použil ministr zdravotnictví. Spolu se svým lékařem Cyrilem Muchou v dopise komentuje současnou dobu pandemie.

FOTO_Pavel Němeček (3)

"V těchto dnech se na nás obrátil pan ministr zdravotnictví s kratičkou, ale o to důležitější výzvou: „Prosím, zůstaňte doma.“ Osobně jeho prosbu plně podporuji. Je naléhavě třeba vyvarovat se všech zbytečných kontaktů," stojí v úvodu dopisu.

Autoři dopisu chápou, že pobyt mezi čtyřmi stěnami bytu může v lidech vyvolávat úzkost, a to může následně mít neblahý vliv na imunitu. Proto doporučují vyrážet do přírody, ať už sami, nebo v nejbližším kruhu rodinném. 

Biskup dále apeluje na lidi, aby kostel navštěvovali jednotlivě a za dodržení všech hygienických předpisů. 

"Pokud se v kostele nebo v jeho okolí uvidíte s Vašimi přáteli, nezastavujte se s nimi k rozhovoru," zdůrazňuje biskup Tomáš.  

Lékař Ciryl Mucha k tomu dodává, že je třeba chovat se zodpovědně a dodržovat všechna hygienická pravidla, tak jak je doporučuje ministr zdravotnictví. Zároveň dodává: "Duchovní a duševní pohoda je však nedílnou součástí prevence, a proto povzbuzení k individuální návštěvě kostela i k procházkám v přírodě považuji z lékařského hlediska za velmi vhodné."

Foto: Pavel Němeček

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24