13.12.2024 17:56
13.12.2024 13:24
Plzeňští strážníci pomohli muži, který pomýšlel na sebevraždu
13.12.2024 9:22
Bazén v nové nafukovací hale na Slovanech se otevírá veřejnosti - FOTKY
Buďte za hvězdu! Játrová pašitka s brandy a zeleným pepřem bude hitem
Chcete se blýsknout před návštěvou nebo překvapit rodinu lahůdkou? Játrová paštika s brandy a zeleným pepřem vám zaručí jasný úspěch. Zdaleka není tak náročná, jak vypadá....
Na přípravu budete potřebovat:
500g drůbežích jater
200g másla
2 šalotky nebo 1 menší cibule
2 stroužky česneku
pár snítek čerstvého tymiánu
2PL naloženého zeleného pepře
4PL brandy
4PL smetany na šlehání
sůl a pepř
na zalití ještě kousek másla ( popř. sádla ) a na ozdobení tymián, červený a zelený pepř
Postup přípravy receptu:
Játra očistíme a nakrájíme. Na lžíci másla zesklovatíme nakrájené šalotky, přidáme celé snítky tymiánu a ke konci posekaný česnek.
Necháme rozvonět a přihodíme játra. Orestujeme je tak, aby uvnitř zůstala trochu růžová. Nakonec vlijeme brandy a necháme skoro odpařit. Vyjmeme tymián a směs přendáme do mixéru. Přilijeme smetanu, přidáme pokrájené povolené máslo, sůl, mletý černý pepř a pokud chceme zelený pepř posekaný, tak přidáme i ten. Jinak zelený pepř můžeme vmíchat nakonec celý, popř. nožem posekaný. Vše umixujeme dohladka.
Paštiku přendáme do vhodných nádobek, uhladíme, ozdobíme snítkami tymiánu, červeným a zeleným pepřem a zalijeme rozpuštěným máslem nebo sádlem. Necháme ztuhnout v lednici.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.