Co o víkendu uvařit? Zkuste králíka s cibulovou omáčkou na víně

20.01.2018 9:24

Čekáte návštěvu k víkendovému obědu a stále si lámete hlavu s tím, co uvařit? Zkuste králíka s cibulovou omáčkou na víně. Nechte se inspirovat receptem foodblogerky...

IMG_5613

Na přípravu budete potřebovat:

1 naporcovaný králík
4 velké cibule ( použila jsem červené)
150g slaniny
250ml kvalitního červeného vína
čerstvý tymián a rozmarýn
po 5 kuličkách nového koření a jalovce
2 bobkové listy
2 hřebíčky
máslo, olej nebo sádlo ( jak je kdo zvyklý)
sůl

Postup:

Porce králíka osolíme. ( pokud chceme mít hustší šťávu, maso poprášíme moukou). Maso vložíme na rozpálený tuk, z obou stran jej opečeme a vyjmeme. Pokud je potřeba, přidáme malinko tuku a přidáme na kostičky nakrájenou slaninu. Orestujeme a přihodíme na kolečka nakrájené cibule. Osolíme, dodáme všechno koření včetně čerstvých bylinek a restujeme na mírnějším plameni cca 10 minut. Poté podlijeme vínem a necháme částečně odpařit. Vrátíme zpět maso, malinko můžeme podlít ještě vodou a vložíme do rozpálené trouby na 220C.

Prvních 20 minut pečeme přiklopené, poté odkryjeme, přeléváme šťávou a dopečeme doměkka a dohněda. V případě potřeby podléváme vodou.

Podáváme třeba s bramborovým knedlíkem, ale jistě se k tomu hodí i šťouchané brambory, kaše ...

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT