13.12.2024 17:56
13.12.2024 13:24
Plzeňští strážníci pomohli muži, který pomýšlel na sebevraždu
13.12.2024 9:22
Bazén v nové nafukovací hale na Slovanech se otevírá veřejnosti - FOTKY
S Andreou v kuchyni: Máslovo-rozmarýnové kuře na zelenině
Nevíte, co připravit o víkendu k obědu? Zkuste lahodné "Máslovo-rozmarýnové kuře". Andrea Motlíková vám poradí třeba jak na to, aby se bylinky rozhodně nepřipekly...
Na přípravu budete potřebovat:
1 kuře nebo čtyři stehna či čtvrtky
6 brambor
2 červené papriky
1 menší cuketa
pár stroužků česneku
čerstvý rozmarýn
máslo
sůl
můžete kuře okořenit ještě nějakým svým oblíbeným kořením nebo jenom opepřit
Postup přípravy:
Kuře naporcujte. Kůži na mase zdvihněte prsty a vsuňte pod ni plátek másla a snítky rozmarýnu. Díky tomu, že bylinky jsou pod kůží, tak se na kuřeti nespálí a více maso ochutí. Máslo zase udělá maso šťavnatější. Porce osolte a okořeňte.
V pekáčku maso zprudka opečte ze všech stran a vyjměte. Vhoďte na čtvrtky nakrájené brambory, celé stroužky česneku, zbylý rozmarýn, osolte a vraťte maso zpět. Podlijte nepatrně vodou, přiklopte a vložte do vyhřáté trouby na 200oC.
Po půl hodině pečení přidejte k bramborům nakrájenou papriku a cuketu. Už odkryté pečte ještě 20 - 30 minut do doby, než se vytvoří křupavá kůžička. Podle potřeby během pečení malinko podlévejte.
Další recepty najdete na facebooku nebo na blogu V kuchyni vždy otevřeno.
foto a recept: Andrea Motlíková