S Andreou v kuchyni: Panenka plněná mozzarellou, sušenými rajčaty a šunkou

25.11.2015 16:19

Máme pro vás další recept! Zkuste s Andreou výbornou úpravu vepřové papenky. Plněná panenka je na přípravu velmi jednoduché jídlo. Můžete plnit vším, co máte rádi.

img_6583-br
img_6583-brimg_6569-brimg_6577-blimg_6577-blimg_6579-brimg_6592-br

Já dnes zvolila kombinaci mozzarelly, sušených rajčat a schwarzwaldské šunky, což mám velmi v oblibě. Bohužel jsem neměla čerstvou bazalku, ve skleníku už mi pomrzla, a tak jsem se musela spokojit s petrželkou. Ale vy klidně přidejte bazalku, pokud máte.

img_6577-bl

Na přípravu budete potřebovat:
1 očištěnou vepřovou panenku
pár plátků sušené šunky
1 mozzarellu
hrst sušených rajčat naložených v oleji
petrželka nebo bazalka
pepř a sůl
olej
trochu koncentrovaného vývaru do šťávy ( popř.demi glace ), můžete použít i malé množství bílého vína
kousek másla a cca 1KL hladké mouky

ANDREA V KUCHYNI

Postup přípravy receptu:

Maso opečeme na pánvi s rozpáleným olejem ze všech stran dohněda, z každé strany asi 1 - 2 minuty. Poté panenku zabalíme do alobalu a vložíme do trouby rozpálené na 200 stupňů na cca 8 - 10 minut (podle velikosti panenky).

Z pánve slijeme přebytečný olej, výpek podlijeme silným vývarem (můžeme nejprve trochou bílého vína, které necháme odpařit) a redukujeme. Opepříme a kousek másla a trošku hladké mouky utřeme a utvoříme z něj kuličku, kterou necháme ve šťávě rozpustit. Vytvoří se nám šťáva krémové konzistence.

Panenku vyjmeme z trouby, zbavíme provázku a nafilírujeme (nakrájíme na plátky). Podáváme se šťávou a přílohou dle libosti.

Další recepty na blogu V kuchyni vždy otevřeno

img_6592-br

foto a recept: Andrea Motlíková

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT