11.12.2024 8:45
10.12.2024 13:41
V Plzni se pokračuje v opravách radnice – FOTKY
10.12.2024 10:53
Vyprodáno! Prodej stromků u Košináře skončil za pouhých 5 dní
S Andreou v kuchyni: Připravte si masové ďábelské toasty
Je tady další recept z rubriky S Andreou v kuchyni. Znáte konzervu ďábelské toasty? vy si můžete připravit skvělé ďábelské toasty doma. Jak? Poradí vám Andrea Motlíková.
Na přípravu budete potřebovat:
1 kg libovějšího bůčku
5 červených špičatých paprik
3 bílé papriky
6 větších rajčat
200 g celeru
6 velkých stroužků česneku
2 velké cibule
1 rajčatový protlak (150 g)
1 PL sladké papriky
chilli papričky podle chuti
1 PL cukru
1 PL octa
sůl a pepř
Postup přípravy receptu:
Bůček, papriky, cibuli, rajčata a celer nakrájejte na menší kusy. Vše včetně česneku a chilli papriček umelte na masovém mlýnku rovnou do širšího hrnce nebo pekáčku. Osolte, opepřete, přilijte ocet, přimíchejte protlak, posypejte paprikou, cukrem, dobře promíchejte a podlijte 100 ml vody.
Nechte vařit při mírnější teplotě asi hodinu a půl. Podle potřeby dochuťte a případně podlévejte. Nakonec by měla být veškerá tekutina odpařená.
Já jsem připravovala v pomalém hrnci na stupeň II cca 4 hodiny.
Pokud byste chtěli směs uchovat, můžete ji uzavřít do krabiček a dát do mrazáku, případně zavařit. Masové směsi je dobré zavařovat dvakrát, vždy hodinu při 80 °C. Prvně zavařte, vyjměte, nechte zcela zchladnout, nejlépe do druhého dne a pak postup opakujte.
Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno
foto a recept: Andrea Motlíková