S Andreou v kuchyni: Salát z pečené červené řepy a cibule

01.11.2015 18:11

Červená řepa zažívá i u nás konečně velký boom. Je velice zdravá a můžete ji připravovat na spoustu různých způsobů. Je tady další recept z rubriky S Andreou v kuchyni.

img_6154-br
img_6157-brimg_6149-brimg_6154-brimg_6160-br

Já mám letos tolik řepy, že už nevím, co s ní. Zavařeno mám 5 kg, což bylo 5 bulev ... jojo, i takové velké letos mám :-D Rozdala už jsem jí taky dost a dneska došlo opět na řepu pečenou, tentokrát s cibulí.

ANDREA V KUCHYNI

Na přípravu budete potřebovat:
3 řepy velikosti tenisáku
1 stejně velkou cibuli nebo dvě menší
2 - 3 stroužky česneku
3PL oleje
2PL octa balsamico
cca 1PL třtinového cukru
čerstvě mletý pepř a sůl
čerstvý tymián

Na dresink:
1 zakysaná smetana
čerstvý kopr
sůl

img_6149-br

Postup přípravy receptu:
Bulvy řepy omyjeme a slupku oškrábeme škrabkou na brambory. Nakrájíme na osminky a cibuli také. Z oleje, octa, cukru, soli, pepře, posekaného očesneku a lístků tymiánu připravíme marinádu, ve které řepu s cibulí obalíme a vsypeme do pekáčku. Přikryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200C. Pečeme asi hodinu doměkka.
Na dresink smícháme zakysanou smetanu s posekaným koprem a dochutíme solí.
Salát podáváme  teplý i studený přelitý dresinkem.

Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno.

foto: Andrea Motlíková

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT